Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

ANKETA: Španieli vyťahujú zvučné mená. Koho by ste posadili na lavičku Barcelony?

Koniec Quiqeho Setiéna na lavičke Barcelony by mal byť prvým krokom veľkým zmien v slávnom katalánskom klube.

18.08.2020 11:00
Ronald Koeman, Xavi Hernández, Mauricio Pochettino Foto: ,
Zľava Ronald Koeman, Xavi Hernández a Mauricio Pochettino. Najhorúcejším adeptom na nového trénera Barcelony je prvý menovaný.
debata

Meno nového kouča zatiaľ nie je známe, ale španielske médiá už skôr informovali o Holanďanovi Ronaldovi Koemanovi ako o voľbe číslo jeden. Niekdajší obranca FC Barcelona sa už údajne nachádza v katalánskej metropole.

V minulosti už pracoval v realizačnom tíme FC Barcelona. Aktuálne 57-ročný Holanďan bol ešte v 90. rokoch minulého storočia asistentom Louisa van Gaala, stalo sa tak hneď po ukončení jeho hráčskej kariéry.

Počas nej získal s klubom štyri tituly a v roku 1992 bol autorom víťazného gólu vo finále Európskeho pohára, z ktorého sa vzápätí stala Liga majstrov. Koeman reprezentoval Holandsko na MS 1990 a 1994, bol tiež súčasťou víťazného holandského výberu na ME 1988.

Ak by prijal ponuku viesť FC Barcelona, musel by ukončiť pôsobenie pri reprezentácii Holandska, ktorú vedie od februára 2018 a zmluvu má do MS 2022.

„Meno nového trénera oznámime v najbližších dňoch, keď budeme informovať aj o ďalších významných zmenách,“ odznelo vo vyhlásení klubu.

Uvádzajú sa tam tiež informácie o pokračovaní v implementácii plánu na zvrátenie negatívnych dopadov na klub po športovej aj ekonomickej stránke aj v súvislosti s pandémiou koronavírusu. V súvislosti s menom nového kouča sa spomínali aj Mauricio Pochettino či Xavi Hernández.

Hlasujte v ankete, koho by ste najradšej videli na barcelonskej lavičke:

debata chyba
Viac na túto tému: #fc barcelona #Xavi Hernández #Ronald Koeman #Mauricio Pochettino