Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda EURO 2024 EURO 2024 Výsledky výsledky

Plzni ide karta, chvália Guľu Česi. Dali mu dve neľahké úlohy

Získal si ich. Na pohľad utopistickú myšlienku dokázal posunúť z teoretickej roviny do reality. Hoci sa Adriánovi Guľovi s Plzňou v predošlej sezóne nakoniec nepodarilo zmazať veľký náskok Slavie Praha, za riekou Moravou si vyslúžil slová chvály.

12.08.2020 11:07
Adrián Guľa Foto:
Adrián Guľa.
debata (1)

Inovatívny kouč. Blesk z jasného neba. Skvelý taktik i motivátor. Ba dokonca – slovenský Guardiola. Česi si slovenského trénera veľmi obľúbili.

Zdá sa, že metodický prístup sa pozdáva aj hráčom Viktorie. Po konci sezóny sa Plzeň pustila do jasnej misie – zosadiť pražský klub z ligového trónu.

Doteraz odohrali tri stretnutia. Vo všetkých zvíťazili a majú skóre 5:0, čo Guľu náramne potešilo.

„Je cenné, že sme spoľahliví v obrannej činnosti, o to sa potom opierajú aj ofenzívni hráči. Mužstvo má kvalitu, vie vyhrávať zápasy. To je veľmi podstatné. Keď k tomu pridáte aj štandardné situácie, sila mužstva ešte vzriastie,“ vravel v rozhovore pre Sport Guľa.

Práve český denník stanovil Guľovi dve úlohy. Splniť sľub a napraviť zlyhanie Pavla Vrbu, ktorého 45-ročný Slovák nahradil na lavičke Plzne.

„Kým v jarnej časti slovenský expert s tímom len mohol, teraz už musí. Dostať mužstvo do jedného z dvoch európskych pohárov je po vlaňajšom výpadku pre Viktoriu absolútna nutnosť,“ napísal redaktor Radek Špryňar.

Najdrahší slovenskí futbalisti Fotogaléria - 10 fotiek Všetky fotky
10. Juraj Kucka (Parma) - 4 milióny eur.

Guľu však čaká v Lige majstrov náročná skúška. Žreb nemajstrovskej vetvy druhého predkola Plzni prisúdil holandský Alkmaar. AZ mal v čase predčasného ukončenia Eredivisie rovnaký počet ako Ajax Amsterdam.

Keby by sa Viktorii podarilo v Holandsku postúpiť do tretieho predkola Ligy majstrov, zároveň by získala istotu minimálne skupinovej fázy Európskej ligy.

"Ak sa to má podariť, musí Guľa splniť to, čo hovoril na začiatku prípravy: že na štarte sezóny bude tím v top forme.

Ak zvládne prvé zadanie, môže splniť aj to druhé – napraviť rok staré Vrbove zlyhanie," doplnil Špryňar.

© Autorské práva vyhradené

1 debata chyba
Viac na túto tému: #Viktoria Plzeň #Adrián Guľa