Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Plzni ide karta, chvália Guľu Česi. Dali mu dve neľahké úlohy

Získal si ich. Na pohľad utopistickú myšlienku dokázal posunúť z teoretickej roviny do reality. Hoci sa Adriánovi Guľovi s Plzňou v predošlej sezóne nakoniec nepodarilo zmazať veľký náskok Slavie Praha, za riekou Moravou si vyslúžil slová chvály.

12.08.2020 11:07
Adrián Guľa Foto:
Adrián Guľa.
debata (1)

Inovatívny kouč. Blesk z jasného neba. Skvelý taktik i motivátor. Ba dokonca – slovenský Guardiola. Česi si slovenského trénera veľmi obľúbili.

Zdá sa, že metodický prístup sa pozdáva aj hráčom Viktorie. Po konci sezóny sa Plzeň pustila do jasnej misie – zosadiť pražský klub z ligového trónu.

Doteraz odohrali tri stretnutia. Vo všetkých zvíťazili a majú skóre 5:0, čo Guľu náramne potešilo.

„Je cenné, že sme spoľahliví v obrannej činnosti, o to sa potom opierajú aj ofenzívni hráči. Mužstvo má kvalitu, vie vyhrávať zápasy. To je veľmi podstatné. Keď k tomu pridáte aj štandardné situácie, sila mužstva ešte vzriastie,“ vravel v rozhovore pre Sport Guľa.

Práve český denník stanovil Guľovi dve úlohy. Splniť sľub a napraviť zlyhanie Pavla Vrbu, ktorého 45-ročný Slovák nahradil na lavičke Plzne.

„Kým v jarnej časti slovenský expert s tímom len mohol, teraz už musí. Dostať mužstvo do jedného z dvoch európskych pohárov je po vlaňajšom výpadku pre Viktoriu absolútna nutnosť,“ napísal redaktor Radek Špryňar.

Najdrahší slovenskí futbalisti Fotogaléria - 10 fotiek Všetky fotky
10. Juraj Kucka (Parma) - 4 milióny eur.

Guľu však čaká v Lige majstrov náročná skúška. Žreb nemajstrovskej vetvy druhého predkola Plzni prisúdil holandský Alkmaar. AZ mal v čase predčasného ukončenia Eredivisie rovnaký počet ako Ajax Amsterdam.

Keby by sa Viktorii podarilo v Holandsku postúpiť do tretieho predkola Ligy majstrov, zároveň by získala istotu minimálne skupinovej fázy Európskej ligy.

"Ak sa to má podariť, musí Guľa splniť to, čo hovoril na začiatku prípravy: že na štarte sezóny bude tím v top forme.

Ak zvládne prvé zadanie, môže splniť aj to druhé – napraviť rok staré Vrbove zlyhanie," doplnil Špryňar.

© Autorské práva vyhradené

1 debata chyba
Viac na túto tému: #Viktoria Plzeň #Adrián Guľa