Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Súboj s Dúbravkom bude špeciálny pre celé Slovensko

Dajte mu plat stotisíc libier týždenne a rytiersky titul. Fanúšikovia Fulhamu si Mareka Rodáka (23) nevedia vynachváliť. Hoci v utorkovom finálovom súboji play off o postup do Premier League proti Brentfordu (2:1 po predĺžení) nemal veľa práce, stal sa najlepším brankárom druhej anglickej ligy. "Tisíce hráčov chcú byť v Premier League. Som veľmi šťastný," vraví odchovanec MFK Košice.

06.08.2020 17:31
debata
Fulham s Rodákom mieri medzi anglickú elitu Fotogaléria - 11 fotiek Všetky fotky
Brankár Marek Rodák a strelec druhého gólu...

Koľko gratulačných správ či telefonátov ste mali?

Dá sa to počítať v stovkách. Vážim si každý. Na niektoré som ešte stále neodpovedal, mám čo robiť.

Ktoré z nich si špeciálne ceníte?

Ozvalo sa mi viacero futbalistov či trénerov, samozrejme, aj tie od rodiny a blízkych.

Postúpili ste do Premier League. Ako vám to znie?

Som v Anglicku od pätnástich, prešiel som si kadečím. Nebolo to ľahké, ale toto je krásny pocit.

Je to vrchol doterajšej kariéry?

Jednoznačne. Ešte som nevstrebal všetky emócie, je to príliš čerstvé. Zrejme mi to ešte pár týždňov potrvá. Tisíce futbalistov sa snažia dostať do Premier League. Nepodarí sa to každému. Som rád, že nám to vyšlo.

V zápase ste nemali veľa práce. To býva pre brankára najťažšie…

V riadnom hracom čase to bolo veľmi taktické, nemal som čo robiť. V predĺžení som vyriešil zopár situácií. Veľmi silný zážitok som si však vzal na ihrisko už zo šatne.

Tréner Scott Parker bol veľmi emotívny. Povedal nám, aby sme si zápas užili. Takéhoto stretnutia sa už nikdy nemusíme dočkať, milióny ľudí by chceli byť na našom mieste. Pripomenul, že sme tvrdo pracovali štyristo dní, aby sme sa ho dočkali.

Pozrite si tento príspevok na Instagrame

THAT WAS FOR ALL OF YOU! #FULFORCE

Príspevok, ktorý zdieľa Fulham Football Club (@fulhamfc),

Parker má leví podiel na prvom góle Joa Bryana, ktorý pri priamom kope z takmer 40 metrov nachytal brankára súpera Davida Rayu. Bola to jeho chyba?

Parker si Bryana zavolal pred gólom a bavili sa o tom, že súperov gólman stojí príliš vpredu. Kouč to spravil ako skúsený mazák, pritom to bola len jeho prvá celá sezóna v kariére.

Určite je to chyba brankára, stál vysoko. Takýto gól by nemal dostať. Na druhej strane – Bryan to kopol parádne, Raya už nemal čas vrátiť sa.

Bol čas na oslavy?

Jasné, ale len po zápase. Bary sú zatvorené, takže to nebolo nič šialené.

Neprekáža vám, že nemáte príliš veľa času na oddych pred štartom nasledujúceho ročníka Premier League?

Máme dva týždne voľna, 24. augusta sa vraciame do tréningového procesu. Trochu vypnem a budem vstrebávať tie víťazné emócie.

Máte súpera či štadión, na ktorý sa špeciálne tešíte?

Keď som nad tým premýšľal, prišlo mi, že je množstvo skvelých hráčov a pekných štadiónov. Ťažko si vybrať. Teším sa na všetky duely.

Aj s Newcastlom v bránke s Martinom Dúbravkom?

Súboj s Martinom bude špeciálny pre nás oboch aj pre celé Slovensko. Je to skvelá reklama pre našu krajinu či kluby a trénerov, ktorí nám pomohli sa do Premier League dostať.

Fulham zinkasuje za postup desiatky miliónov libier. Neobávate sa, že bude chcieť vedenie klubu priviesť nového brankára?

V živote si nikdy nemôžete byť ničím istý. Mal som však dobrú sezónu aj z individuálneho hľadiska. Vychytal som v lige 15 čistých kont, dostal som sa do najlepšej jedenástky sezóny. Mám aj dôveru trénera Parkera, ktorý ma v priebehu sezóny posunul na post jednotky. Dúfam, že mi bude veriť v Premier League. A ja ho nesklamem – podobne ako v The Championship.

debata chyba