Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Neutiekol som, prízvukuje Duda. Nemci sa ho pýtali, či sa zlostí na Klinsmanna

Slovenský futbalový reprezentant Ondrej Duda sa po polročnom hosťovaní v Norwichi už pripojil k materskej Herthe Berlín a teší sa na novú sezónu.

05.08.2020 15:26
Ondrej Duda Foto: ,
Ondrej Duda (v popredí) v drese Herthy.
debata

Do Anglicka zamieril v zimnom prestupovom období, keď pod trénerom Jürgenom Klinsmannom nedostával dostatok príležitostí.

Bývalý tréner nemeckej reprezentácie však počas koronavírusovej prestávky nečakane opustil Herthu a nový kouč Bruno Labbadia so službami 25-ročného stredopoliara počíta.

Najlepší slovenskí legionári Fotogaléria - 30 fotiek Všetky fotky
Meno: Marek Bakoš. Kluby v zahraničí: Viktoria...

„Neutiekol som, ale vtedy som tu nemal šancu hrať bez ohľadu na to, ako som sa snažil na tréningu,“ vysvetlil Duda svoj zimný odchod do Norwichu.

Napriek komplikovaným vzťahom s Klinsmannom berie Duda túto kapitolu športovo a voči niekdajšiemu kormidelníkovi necíti zášť:

„Na Klinsmanna sa nehnevám, ale nechcem o ňom hovoriť. Teraz je tu nový tím, nový tréner a ja som profesionál. Všetko je v poriadku.“

Jürgen Klinsmann. Foto: SITA/AP, Martin Meissner
Jürgen Klinsmann Jürgen Klinsmann.

Duda prišiel do Norwichu v zložitom období. Mužstvu sa nedarilo, bolo na zostupových pozíciách, navyše aj anglickú ligu poznačila pandémia. Jeho misia napokon nedopadla úspešne a „kanárikom“ sa nepodarilo zachrániť v Premier League.

„Vybral som si zložitejšiu cestu. Premier League je veľmi populárna, ale nie je to kvalitnejšia súťaž ako bundesliga,“ citovala Dudu agentúra DPA.

debata chyba
Viac na túto tému: #hertha berlín #Ondrej Duda