Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Náplasť na zbabranú sezónu. Arsenal otočil finále FA Cupu a zahrá si v Európe

Futbalisti Arsenalu Londýn vyhrali 139. ročník anglického Pohára FA. V sobotňajšom finále zvíťazili nad mestským rivalom Chelsea 2:1.

01.08.2020 20:44 , aktualizované: 20:53
FA Cup, Arsenal Foto: ,
Futbalisti Arsenalu s FA Cup-om.
debata

„Kanonieri“ si tak napravili chuť po nevydarenej ligovej sezóne, keď obsadili až 8. miesto v tabuľke, a zároveň si vybojovali miestenku do nasledujúcej sezóny Európskej ligy.

Arsenal získal FA Cup po troch rokoch, keď rovnako zdolal vo finále Chelsea 2:1. Celkovo vyhral najstaršiu súťaž na svete štrnástykrát, čo je rekord.

Duel pred prázdnymi tribúnami slávneho Wembley odštartovali lepšie hráči Chelsea, keď sa už v piatej minúte ujali vedenia. Po rýchlej akcii sa presadil Christian Pulisic, ktorý si v šestnástke prebral loptu po pätičke od Oliviera Girouda a otvoril skóre.

Stal sa tak prvým Američanom, ktorý vsietil gól vo finále Pohára FA. V 25. minúte dostal loptu do siete Nicolas Pepe, ale jeho gól neplatil pre ofsajd. Chvíľu na to však Cesar Azpilicueta stiahol v šestnástke Pierre-Emericka Aubameyanga a sám faulovaný hráč vyrovnal z penalty na 1:1.

Chelsea potom prišla o dvojicu hráčov, keď sa zranili a museli striedať najprv Azpilicueta a krátko po zmene strán aj Pulisic. Arsenal sa dostal do vedenia v 67. minúte, Aubameyang sa po kontre šikovne zbavil v šestnástke obrancu a preloboval brankára – 2:1.

Pierre-Emerick Aubameyang strieľa druhý gól... Foto: SITA/AP, Adam Davy
Pierre-Emerick Aubameyang Pierre-Emerick Aubameyang strieľa druhý gól Arsenalu do siete Chelsea.

O šesť minút neskôr dostal Mateo Kovačič druhú žltú kartu a výrazne oslabil svoj tím. Chelsea sa napriek tomu snažila o tlak, no gólové šance si už nevypracovala.

Pohár FA – finále:

Arsenal Londýn – FC Chelsea 2:1 (1:1)
Góly: 28. a 67. Aubameyang (prvý 11m) – 5. Pulisic, ČK: 73. Kovačič (Chelsea)

debata chyba
Viac na túto tému: #FA Cup #Chelsea FC #Arsenal FC