Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Otvorí zabuchnuté dvere? Valjenta chce niekdajší španielsky šampión

Už je to desať dní, čo ho zaliali slzy sklamania. Zdá sa však, že aj napriek slabým výkonom mužstva zaujal ako individualita. Martin Valjent možno otvorí dvere, ktoré už tento rok raz zatvoril.

29.07.2020 14:10
Martin Valjent Foto: ,
Martin Valjent sleduje Barcelončana Martina Braithwaita.
debata (1)

Možno si ešte spomeniete na nedávne problémy FC Barcelona. V zime 2020 sa jej zranil Ousmané Dembélé a na listine zranených doplnil Luisa Suáreza. Na tom by nebolo nič zvláštne.

Španielska La Liga však ponúka výnimku, akú nenájdete hocikde. V skratke – ak máte hráča zraneného na viac ako 5 mesiacov, môžete u konkurencie nakúpiť aj mimo prestupové obdobie. Barcelona vtedy z Leganés priviedla za 18 miliónov Martina Braithwaita.

Podobné problémy mal o niekoľko dní aj 6-násobný španielsky šampión z Valencie. Ezequiel Garay si prvého februára v súboji s Celtou Vigo roztrhol predný krížny väz v pravom kolene a sezóna sa pre neho skončila.

Najdrahší slovenskí futbalisti Fotogaléria - 10 fotiek Všetky fotky
10. Juraj Kucka (Parma) - 4 milióny eur.

Náhradou za skúseného stopéra – kedysi si obliekal dres Realu Madrid, Benficy Lisabon či Zenitu Petrohrad – mohol byť práve Valjent. Slovenský reprezentant však ponuku odmietol.

Španielske médiá v ostatných dňoch informovali o tom, že „netopiere“ na rodáka z Dubnice nad Váhom nezabudli. Garayovi sa skončila zmluva, nepredĺžil ju, a tak Valencia hľadá stopéra do základnej zostavy.

"Bol jedným z mála pozitív pre nováčika z Malorky, ktorý sa nedokázal udržať v La Lige. Valjent však v nej môže hrať, nakoľko patrí k prioritám Valencie.

Smerom dozadu predviedol kus dobrej práce. Nie div, že odohral 36 z 38 ligových stretnutí," napísal denník Mundo Deportivo s tým, že o Valjenta má záujem aj barcelonský Espanyol.

Dvadsaťštyriročný obranca má na Baleárskych ostrovoch zmluvu do júna 2022. Jeho trhová hodnota je podľa portálu transfermarkt.de 2,4 milióna eur, čo podľa tamojších médií taktiež nahráva prestupu do karát.

Odolá Valjent volaniu Valencie aj po druhýkrát?

© Autorské práva vyhradené

1 debata chyba
Viac na túto tému: #FC Valencia #Martin Valjent #RCD Mallorca