Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Prečo nepritlačil Spartu k múru? Česi chvália Hancka, vraj zostane na Letnej

Dve veľké opory. Dva rozdielne prístupy k novému kontraktu. Aj tak by sa v krátkosti dala zhrnúť situácia Guélora Kangu a Dávida Hancka.

28.07.2020 17:42
Dávid Hancko Foto:
Dávid Hancko s Cenou kabíny 2020.
debata

Gabonský reprezentant je v Sparte už dva a pol roka. Nedá sa povedať, že by to bolo úplne šťastný futbalový vzťah. V závere sezóny však Kanga zabral a celá Sparta s ním.

Problémový Afričan prostredníctvom sociálnych sietí či svojho agenta českému klubu po nedávno skončenom ročníku odkázal, že by rád predĺžil končiacu sa zmluvu. Sparta chce jeho želanie splniť iba za určitých podmienok. A tak je situácia zamotanejšia, ako sa na prvý pohľad zdá.

V skratke – Kanga chce dvojročný kontrakt a hoci jednania prebiehajú, do prípravy Pražanov sa nezapojil. Zrejme aj kvôli tomu, že Sparta ponúka Kangovi ročnú zmluvu s opciou na ďalšiu sezónu. Problémom sú aj financie, Kanga je jedným z najlepšie zarábajúcich hráčov českej ligy.

„Nikto ho nemohol nútiť, aby prišiel na štvrtkový prvý tréning. Ale to ani Hancka, ktorý taktiež nemá platnú zmluvu. Ten neváhal a pripojil sa okamžite. Keby to urobil Kanga, bol by to uveriteľnejší dôkaz o tom, že chce na Letnej skutočne zostať,“ napísal redaktor českého Sportu Jan Vacek.

Hanckovi vyšlo hosťovanie v českej metropole na výbornú. Na novom stopérskom poste zaujal skvelým prehľadom, kvalitnou rozohrávkou i istotou vo vzdušných súbojoch.

Najdrahší slovenskí futbalisti Fotogaléria - 10 fotiek Všetky fotky
10. Juraj Kucka (Parma) - 4 milióny eur.

Netají sa tým, že by v Sparte rád zostal. Háčik je však v tom, že v nej hosťoval ako hráč Fiorentiny. A tej by 12-násobný český šampión musel zaplatiť šesť miliónov eur. Dohoda však poďla českého Sportu nie je ďaleko.

"V kuloároch sa hovorí o tom, že je slovenský reprezentant so Spartou de facto dohodnutý na podmienkach ďalšieho pôsobenia. Stalo sa tak v tichosti a bez výstredností.

Pritom mladý stopér mohol Pražanov krásne pritlačiť k múru nakoľko vie, ako veľmi dôležité je pre nich jeho zotrvanie na Letnej. Neurobil to. Prečo? Pretože zrejme chce zostať omnoho viac ako Kanga," doplnil Vacek.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Sparta Praha #Guélor Kanga #Dávid Hancko