Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Keď vás aj VAR neznáša: Sassuolo dalo štyri góly, neplatil ani jeden

Až štyrikrát skórovali futbalisti Sassuola v sobotňajšom dueli 36. kola talianskej Serie A 2019/2020 na trávniku SSC Neapola, napokon však pod Vezuvom podľahli 0:2.

26.07.2020 15:26
Sassuolo Foto: ,
Ilustračné foto
debata

Pri všetkých zásahoch hostí videoasistent rozhodcu (VAR) odhalil postavenie mimo hry – do prestávky pri dvoch „trefách“ Filipa Djuričiča a v druhom polčase aj pri góloch Francesca Caputa a Domenica Berardiho.

Tréner Sassuola Roberto De Zerbi sa napriek početným nepriaznivým verdiktom nenechal rozladiť a VAR naďalej považuje za prospešný. „Bez videotechnológie by sme vyhrali, ale keď zabudnem na hnev z toho, že neplatil ani jeden z našich gólov, stále si myslím, že VAR prispieva k zlepšeniu futbalu. Niekedy rozhodne vo váš prospech, inokedy zasa proti vám. Takto to chodí,“ poznamenal pri mikrofóne DAZN 41-ročný De Zerbi, ktorý v 83. min poslal na trávnik slovenského krídelníka Lukáša Haraslína.

Dvadsaťštyriročný Bratislavčan sa tak aspoň na chvíľu mohol na ihrisku stretnúť s reprezentačným spoluhráčom – Neapolčanom Stanislavom Lobotkom. Odchovanec AS Trenčín dostal v základnej jedenástke prednosť pred Nemcom Diegom Demmem a absolvoval kompletnú minutáž.

Najlepší stopéri sveta Fotogaléria - 10 fotiek Všetky fotky
2. Virgil van Dijk (Holandsko, Liverpool) - 80...

„Počas zimy sme sa rozhodli získať Demmeho a Lobotku, pretože sme vedeli, že sú to hráči, ktorí môžu do mužstva vniesť odlišné vlastnosti a nové možnosti. Bol to zámer, nakoľko sú to veľmi rozdielni futbalisti,“ poznamenal neapolský kouč Gattuso.

Kapitán SSC Lorenzo Insigne po stretnutí vyhlásil, že Neapol môže stavať na sobotňajšom výkone aj v osemfinálovej odvete Ligy majstrov na barcelonskom Camp Nou. Tá sa uskutoční 8. augusta o 21.00 h SELČ.

„Sassuolo vyznáva proaktívny herný štýl a trochu sa podobá na barcelonské poňatie futbalu. V zostávajúcich dvoch zápasoch Serie A sa pokúsime uspieť a následne sa vynasnažíme dostať zo seba celý náš potenciál v Lige majstrov,“ skonštatoval Insigne na klubovom webe.

debata chyba
Viac na túto tému: #Sassuolo Calcio