Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda EURO 2024 EURO 2024 Výsledky výsledky

Pochvala od kouča. Dúbravka mu poradil, ktorých Slovákov by mal kúpiť

Nie je veľa zápasov, pri ktorých by sa nudil. Predsa len - Newcastle nepatrí k elite, skôr naopak. Martin Dúbravka však robí, čo môže, aby podpriemerný klub vytiahol čo najvyššie.

21.07.2020 06:03
Martin Dúbravka Foto: ,
Martin Dúbravka na zraze reprezentácie.
debata

V pondelňajšom súboji predposledného 37. kola anglickej Premier League hráči Newcastlu remizovali na ihrisku Brightonu 0:0. Slovenský brankár si pripísal 11. čisté konto v tejto sezóne Premier League. V tomto smere je 8. najlepším brankárom súťaže.

Newcastle síce prerušil šnúru troch prehier za sebou, no naplno nebodoval už v piatich zápasoch, čo neušlo pozornosti trénera Steva Bruca.

„Trápime sa v koncovke, ale máme Dúbravku. Nebyť Martina, nebojovali by sme o miestenky do európskych pohárov, ale o záchranu,“ povedal britským médiam Bruce.

Päťdesiatdeväťročný Angličan si vydýchol pri viacerých akciách Brightonu. Dúbravka sa vytiahol najmä pri strele obrancu Webstera.

„Skvelý zákrok Dúbravku. Je sústredený a vždy dáva pozor na to, čo sa pred ním deje,“ chválil Dúbravku expert BT Sport a niekdajší anglický stredopoliar Jermaine Jenas.

Aj on vyzval vedenie Newcastlu k tomu, aby sa v najbližšom prestupovom období ťaplo po vrecku. Skloňujú sa hviezdne mená a k nim prihodil tri aj Dúbravka. Vyberal však iba z medzi krajanmi.

Kariéra Martina Dúbravku Fotogaléria - 16 fotiek Všetky fotky
Január 2008: Začiatok zimnej prípravy MŠK...

"Ak by to bolo možné, určite by som vedeniu poradil, aby kúpilo Mareka Hamšíka, Milana Škriniara a Stanislava Lobotku. Hamšík je legenda a skvelý tvorca hry. Lobotka vynikajúci hráč a pracant. Škriniar zasa hviezda Interu Miláno.

Je pre mňa veľká česť, že si s nimi môžem zahrať v národnom tíme. Marek má po tridsiatke, ale v posilňovni vidíte, ako sa snaží stále zlepšovať. Stále má ciele, obdivujem ho za to," doplnil Dúbravka pre Chronicle Live.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Marek Hamšík #Newcastle United #Stanislav Lobotka #Martin Dúbravka #Milan Škriniar