Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Pochvala od kouča. Dúbravka mu poradil, ktorých Slovákov by mal kúpiť

Nie je veľa zápasov, pri ktorých by sa nudil. Predsa len - Newcastle nepatrí k elite, skôr naopak. Martin Dúbravka však robí, čo môže, aby podpriemerný klub vytiahol čo najvyššie.

21.07.2020 06:03
Martin Dúbravka Foto: ,
Martin Dúbravka na zraze reprezentácie.
debata

V pondelňajšom súboji predposledného 37. kola anglickej Premier League hráči Newcastlu remizovali na ihrisku Brightonu 0:0. Slovenský brankár si pripísal 11. čisté konto v tejto sezóne Premier League. V tomto smere je 8. najlepším brankárom súťaže.

Newcastle síce prerušil šnúru troch prehier za sebou, no naplno nebodoval už v piatich zápasoch, čo neušlo pozornosti trénera Steva Bruca.

„Trápime sa v koncovke, ale máme Dúbravku. Nebyť Martina, nebojovali by sme o miestenky do európskych pohárov, ale o záchranu,“ povedal britským médiam Bruce.

Päťdesiatdeväťročný Angličan si vydýchol pri viacerých akciách Brightonu. Dúbravka sa vytiahol najmä pri strele obrancu Webstera.

„Skvelý zákrok Dúbravku. Je sústredený a vždy dáva pozor na to, čo sa pred ním deje,“ chválil Dúbravku expert BT Sport a niekdajší anglický stredopoliar Jermaine Jenas.

Aj on vyzval vedenie Newcastlu k tomu, aby sa v najbližšom prestupovom období ťaplo po vrecku. Skloňujú sa hviezdne mená a k nim prihodil tri aj Dúbravka. Vyberal však iba z medzi krajanmi.

Kariéra Martina Dúbravku Fotogaléria - 16 fotiek Všetky fotky
Január 2008: Začiatok zimnej prípravy MŠK...

"Ak by to bolo možné, určite by som vedeniu poradil, aby kúpilo Mareka Hamšíka, Milana Škriniara a Stanislava Lobotku. Hamšík je legenda a skvelý tvorca hry. Lobotka vynikajúci hráč a pracant. Škriniar zasa hviezda Interu Miláno.

Je pre mňa veľká česť, že si s nimi môžem zahrať v národnom tíme. Marek má po tridsiatke, ale v posilňovni vidíte, ako sa snaží stále zlepšovať. Stále má ciele, obdivujem ho za to," doplnil Dúbravka pre Chronicle Live.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Marek Hamšík #Newcastle United #Stanislav Lobotka #Martin Dúbravka #Milan Škriniar