Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Hancka by mohlo nahradiť zvučné meno. Sparta lanári Škrtela, píšu v Česku

Na jar sa prezentoval výbornými výkonmi, stal sa pilierom defenzívy a miláčikom tribún na Letnej. Budúcnosť slovenského futbalového reprezentanta Dávida Hancka však zostáva otázna.

14.07.2020 13:38
Martin Škrtel Foto: ,
Martin Škrtel oslavuje gól do siete Sportingu.
debata

Hráč hosťuje v Sparte Praha z Fiorentiny, ktorá ho ponúkla na trvalý prestup. Prekážkou je odstupné, Taliani požadujú šesť miliónov eur (cca 160 miliónov českých korún). Takú sumu Pražania nechcú zaplatiť.

Vedenie Sparty deklarovalo, že by si slovenského obrancu rado udržalo. Hancko viackrát povedal, že by rád v českej metropole zostal, aj kvôli partnerke – tenistke Kristýne Plíškovej.

Existuje aj možnosť, že Talianom vyplatí menšiu sumu a zvyšok doplatí, keď 22-ročného stopéra predá do ďalšieho klubu.

Podľa českých médií sa Sparta musí prichystať aj na situáciu, keď sa jej to nepodarí a Hancko z klubu odíde. Sport.cz prišiel so zaujímavými menami prípadných posíl, ktoré však vedenie klubu momentálne nechce komentovať.

Dávid Hancko v reprezentačnom drese. Foto: SITA/AP, Ivan Kopčáni
Dávid Hancko Dávid Hancko v reprezentačnom drese.

„Dva od seba nezávislé zdroje prehlasujú, že ak Hancko na Letnej nezostane, najhorúcejším adeptom na miesto stopéra je slovenský obranca Martin Škrtel,“ píše spomínaný zdroj.

Dodáva, že tento variant preferuje v prípade Hanckovho odchodu aj majiteľ klubu Daniel Křetínský. Zatiaľ sa však obe strany nedohodli na podmienkach jeho pôsobenia 35-ročného rodáka z Handlovej v Sparte.

Bývalý slovenský reprezentant momentálne oblieka dres Basaksehiru, lídra tureckej ligy.

Okrem skúseného Škrtela sa spomína v prípade Hanckovej náhrady aj meno Tomáša Petráška, českého kapitána poľského klubu Rakow Czestochowa, v ktorom sa stal jednou z hviezd tamojšej ligy.

debata chyba
Viac na túto tému: #Martin Škrtel #Dávid Hancko