Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Netypický rituál, kritika sexi priateľky. Dúbravkova spoveď prekvapí

Anglická Premier League je už v plnom prúde. Najsledovanejšia liga sveta už pozná svojho šampióna. Aj napriek tomu, že Liverpool už z líderskej pozície nemá kto zosadiť, stále je na Britských ostrovoch o čo hrať. Platí to aj o Newcastli v bránke s Martinom Dúbravkom.

30.06.2020 06:03
Martin Dúbravka, Valentino Lazaro Foto: ,
Brankár Newcastlu Martin Dúbravka so spoluhráčom Valentinom Lazarom po víťazstve nad Sheffieldom United.
debata

Slovenská reprezentačná jednotka by sa najbližšie mala postaviť do bránky v stredu podvečer proti Bournemouthu. Newcastle naďalej živí šancu na prienik do pohárovej Európy.

Ešte pred dôležitým súbojom si Dúbravka spríjemnil čas nezvyčajným interview. Na klubovej stránke odpovedal na otázky priaznivcov Newcastlu.

Hneď prvá bola zaujímavá: Keby si bol zavretý na 24 hodín v miestnosti s niektorým zo spoluhráčov, koho a prečo by si si vybral?

"Určite by som nechcel byť s Mattom Richiem,“ zasmial sa Dúbravka. "Nie je jednoduché si vybrať, mám so spoluhráčmi dobrý vzťah.

Najradšej by som bol asi s Fabianom Schärom. Trávime spolu veľa času aj mimo ihriska,“ vysvetlil svoju švajčiarsku voľbu.

Kariéra Martina Dúbravku Fotogaléria - 16 fotiek Všetky fotky
Január 2008: Začiatok zimnej prípravy MŠK...

Dúbravka sa zapotil aj pri vysvetľovaní svojej prezývky. Preložiť slovo „Heco“ do angličtiny – to nie je žiadna hračka…

Neskôr musel odpovedať aj na otázku, či má nejaký predzápasový rituál. Hviezda Premier League vytiahla prekvapujúcu odpoveď.

"Chodievam po rozcvičke do sprchy na nejakých 30 sekúnd. Nie pre šťastie, alebo kvôli tomu, aby som bol čistý. Iba chcem byť čerstvý. Podľa počasia a teploty si dávam buď horúcu alebo studenú vodu.“

Podobnosti medzi Žilinou a Newcastlom nenašiel.

"V Anglicku je futbal náboženstvom a je to vidieť. Skoro všetci ľudia v Newcastli sledujú Premier League.

Verím, že aj na Slovensku sa časom fenomén futbal ešte viac rozšíri. To je asi najväčší rozdiel,“ porovnával odchovanec žilinského MŠK.

V úvode jeho kariéry ho inšpirovali najmä Iker Casillas a Petr Čech. Obdivoval ich prínos pre svetový futbal.

"Mal som šťastie, že som sa s nimi mohol stretnúť aj osobne. Ikera som stretol, keď chytal za Porto. Ostal som ako obarený, nevedel som, čo mu mám povedať.

Keď pred vami stoja idoly z vášho detstva, ťažko sa vám hľadajú slová. Mám aj ich dresy, chýbajú mi však ich podpisy. Možno raz…“ zaželal si Dúbravka.

Jednému z priaznivcov neušlo, že jedným z úspešných Dúbravkových predchodcov bol aj dnes už nebohý český brankár Pavel Srníček.

"Stretol som sa s ním na jednom turnaji, keď som mal 15 rokov. Povedal mi, že ak budem tvrdo pracovať, raz si zachytám aj pred plným štadiónom. Musím len tvrdo pracovať a veriť. Boli to pekné slová.

Stretli sme sa aj o päť rokov neskôr, volal ma na skúšku do Sparty. Nechcel som ho sklamať, ale vtedy som cítil, že to nie je správny krok. Zasiahlo ma, keď nás opustil.

V Československu inšpiroval množstvo ľudí. Bol to profík i dobrák,“ zaspomínal si na Srníčka, ktorý zomrel v roku 2015 na následky zástavy srdca.

Dúbravka ako mladík rád počúval Linkin Park, stále je fanúšikom Justina Timberlaka. Nepohrdne ani dobrým rapom, hip-hopom či piesňami Eda Sheerana. V závere videa nezabudol podpichnúť aj svoju priateľku modelku Luciu Peštovú.

"Počas pandémie ma strihala ona. Prvýkrát to bolo dobré, druhý už nie. Nerobil som z toho vedu, veď ma aj tak nikto nevidí. Zlepšuje sa,“ smeje sa Dúbravka.

Anglická kuchyňa mu veľmi nevonia, skôr volí mexickú či taliansku, chýbajú mu bryndzové halušky. Ešte zatiaľ nevyskúšal tradičné britské jedlo Fish & Chips, nakoľko nie je veľkým fanúšikom rýb. Prečo?

"Na Vianoce mi zostali v krku dve kosti z kapra. Musel som ísť do nemocnice. Odvtedy je pre mňa náročné si na rybe pochutnať,“ ozrejmila 31-ročná opora Newcastlu.

Pozrite si tento príspevok na Instagrame

Love❤️

Príspevok, ktorý zdieľa Martin Heco Dubravka (@martindubravka),

A na konci pridala aj milú radu 9-ročnému Jacobovi, ktorý je taktiež brankárom a Dúbravku označil za brilantného gólmana.

"V prvom rade si to užívaj. Nerob to preto, aby si zažiaril alebo preto, že musíš. Na to veľa ľudí zabúda. Sleduj svoje idoly, môžu ťa veľa naučiť. Ja som napríklad študoval, ako robí Casillas svoje robinzonády.

Nikdy sa nevzdávaj a pouč sa zo svojich chýb. Každý ich môže spraviť. Je dôležité pokračovať a zlepšovať sa,“ uzavrel Dúbravka.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Iker Casillas #Newcastle United #Martin Dúbravka #Pavel Srníček