Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Aj so Škriniarom. Dúbravka zložil tím snov, vyjadril sa aj k Neymarovi

Mali spolu hrať už v Nice. Vedenie francúzskeho klubu však nedotiahlo prestup Martina Dúbravku z Esbjergu a podľa pôvodného plánu meškalo aj s príchodom Allana Saint-Maximina. Obaja sa stretli o tri roky neskôr. Sú z nich opory Newcastlu, ktorý by na nich rád postavil základy historickej zmeny.

19.06.2020 13:41
Martin Dúbravka Foto: ,
Brankár Newcastlu Martin Dúbravka.
debata

"Je to skvelý hráč i chalan. Stále má dobrú náladu. Na ihrisku môžete vidieť, že je netuctový. Nedobehnete ho. Ak sa už rozbehol, nemáte šancu.

Má obrovský potenciál, je jednou z vychádzajúcich hviezd. Má pred sebou veľkú budúcnosť. Verím, že bude podobné výkony predvádzať aj naďalej,“ povedal pre 90min.com Dúbravka.

Tesne za Alissonom či De Geom

Slovenského brankára čaká v nedeľu prvý zápas Premier League po pauze zapríčinenej pandémiou koronavírusu. V nedeľu poobede privíta Newcastle Sheffield United, ktorý zažil neuveriteľný reštart.

Nefunkčná technológia jastrabieho oka ho totiž pripravila o regulárny gól.

"Som stopercentne fit a cítim sa dobre. Na začiatku prípravy som si nebol istý, či moje koleno bude v poriadku. Robil som rôzne pohyby, prvý týždeň tréningu bol zvláštny. Momentálne je to dobré,“ uviedol Dúbravka pre klubovú televíziu.

Kariéra Martina Dúbravku Fotogaléria - 16 fotiek Všetky fotky
Január 2008: Začiatok zimnej prípravy MŠK...

Potešil nielen svojich klubových, ale aj reprezentačných spoluhráčov, s ktorými v októbri bude čeliť v baráži o postup na budúcoročné ME proti Írsku. Radosť z toho má aj niekdajší anglický reprezentačný brankár Paul Robinson.

"Je jednou z najlepších posíl, aké Newcastle v ostatných rokoch priviedol. V Premier League máme extratriedu na brankárskom poste. Tesne za Alissonom, Edersonom či De Geom je Dúbravka,“ vyhlásil Robinson pre Chronicle Live.

Dúbravku teší, že sa môže s takými brankármi porovnávať v najsledovanejšej futbalovej lige sveta a čeliť hviezdam ako Sergio Agüero či Mohamed Salah.

"Allison, David de Gea, Jan Oblak či Marc-André Ter Stegen sú fantastickí. Nesmiem zabudnúť ani na Ikera Casillasa či Petra Čecha, ktorí ma počas kariéry inšpirovali.

Ja k nim určite nepatrím, vždy sa však snažím ukázať na ihrisku to najlepšie. Som rád, že mám možnosť sa v Premier League porovnávať s najlepšími hráčmi sveta a by't v takom skvelom klube, akým je Newcastle,“ pokračoval Dúbravka.

Vie, čo si Saudi môžu dovoliť

Ani jemu neušlo, že „straky“ už nechcú byť v anglickej lige len mužstvom do počtu. Čoraz viac sa šepká o tom, že kontrolu nad dianím v okolí St James' Parku budú mať rozprávkovo bohatí Saudi.

"Stále nevieme, či sa to stane alebo nie. Netušíme, aké majú nové majitelia s klubom ciele. Musíme si počkať na to, ako celá situácia dopadne.

Všetci sme si však vedomí, že k nám môžu priviesť hráčov, o ktorých sa špekuluje v novinách – Neymar či Kylian Mbappé. To by bolo famózne,“ prezradil Dúbravka.

Tridsaťjedenročný odchovanec MŠK Žilina je rád, že s ním v klube počítajú. Dôkazom je premenenie polročného hosťovania na dlhoročný kontrakt. Dôvodov, prečo sa vedenie Newcastlu rozhodlo udržať si Dúbravku až do júna 2025, je viacero.

"Určite mi pomohol začiatok. Vychytať nulu pri víťaznom debute proti Manchestru United (1:0) – uviedol som sa najlepšie, ako sa dalo,“ skonštatoval Dúbravka.

Nevyhol sa ani otázke, ako by vyzeral šesťčlenný tím zložený z hráčov, s ktorými doteraz pôsobil. Dúbravka nezabudol na seba a ani na reprezentačných kolegov.

"Pôjdem do bránky, lebo by som si s nimi rád zahral v takomto zložení,“ vysvetlil svoju vlastnú nomináciu a prešiel k obrancom.

"Vybral by som si Fabiana Schära, s ktorým si v Newcastli rozumieme. Vedľa neho by som postavil Milana Škriniara. Hrávame spolu v reprezentácii. Vidím jeho progres. Momentálne patrí k najlepším,“ doplnil Dúbravka.

Kariéra Milana Škriniara Fotogaléria - 16 fotiek Všetky fotky
Marec 2013: Spoznávate ich? Stopér Zlatých...

V strede poľa vytvoril zaujímavú kombináciu. Skvelého technika a tvorcu hry Mareka Hamšíka doplnil srdciar Jonjo Shelvey.

"Marek je kapitán Slovenska a skvelý líder. Shelvey má na ihrisku obrovský vplyv. Veľmi rýchlo premýšľa a jeho prihrávky sú precízne,“ vravel Dúbravka s tým, že na hrot by poslal robustného Salomona Rondóna.

"Hrali sme spolu iba pol roka, ale za ten čas nám priniesol veľa dôležitých bodov. Je to veľký a silný chlapík,“ uzavrel Dúbravka.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Premier League #Newcastle #Martin Dúbravka #Milan Škriniar