Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Dedič Škrtelovho trónu. Gigant núka Škriniarovi rozprávkovú zmluvu

Najskôr sa špekulovalo o oboch manchesterských kluboch City a United. Potom sa k nim pridali španielski giganti Real Madrid a FC Barcelona. O niečo neskôr sa prihlásil aj parížsky Saint-Germain.

17.06.2020 14:57
Martin Škrtel, Milan Škriniar Foto: ,
Martin Škrtel (vľavo) a Milan Škriniar.
debata (2)

Milan Škriniar si ako jeden z najlepších futbalových obrancov môže vyberať. Najnovšie má podľa denníka La Gazzetta dello Sport ďalšieho záujemcu. Taliani tvrdia, že Liverpool je tretím mužstvom z Premier League, ktorý si robí zálusk na slovenského reprezentanta.

Nebol by prvým slovenským futbalistom, ktorý bojoval v drese The Reds. Súčasný bek tureckého Basaksehiru Martin Škrtel bol oporou na Anfield Road v rokoch 2008–2016.

Liverpoolu vraj neprekáža ani fakt, že Škriniarov terajší zamestnávateľ Inter Miláno nechce predávať svoju oporu za menej ako 50 miliónov eur. Chystá sa mu ponúknuť viacročný kontrakt na 170-tisíc eur týždenne.

Hoci tréner úradujúceho víťaza Ligy majstrov Jürgen Klopp síce pred nedávnom vyhlásil, že Liverpool v čase pandémie nebude vo veľkom investovať. Vycúval napríklad z kúpy Tima Wernera. Nemecký strelec má namierené do Chelsea.

Kariéra Milana Škriniara Fotogaléria - 16 fotiek Všetky fotky
Marec 2013: Spoznávate ich? Stopér Zlatých...

Nemecký kormidelník by však rád našiel stálu dvojičku k najlepšiemu stopérovi súčasnosti Virgilovi van Dijkovi. Príchod Škriniara by ukončil neustálu rotáciu Joela Matipa, Dejana Lovrena či Joa Goméza po boku holandského obrancu.

"Je to elegantnejší dedič Škrtelovho trónu,“ pripomenula televízia ESPN slovenský motív. "Predstaviť si stopérsku dvojicu Van Dijk – Škriniar musí byť pre súperov desivé,“ pridal sa GiveMeSport.

Škriniar sa v tejto sezóne Serie A blysol až 92,3 percentnou úspešnosťou prihrávok. V Lige majstrov zasa v zápasoch skupinovej fázy vyhral 2,5 zákroku, čo je na obrancu solídne číslo.

© Autorské práva vyhradené

2 debata chyba
Viac na túto tému: #Martin Škrtel #Inter Miláno #Milan Škriniar #Liverpool FC