Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Black Lives Matter aj na dresy. Pôjde najlepšia liga na svete proti pravidlám?

Futbalisti anglickej Premier League by mohli nosiť na dresoch posolstvo globálnej iniciatívy s názvom "Black Lives Matter".

12.06.2020 10:12
Britain Soccer Premier League Foto: ,
Ilustračné foto
debata (13)

Počas štvrtkového konferenčného rozhovoru diskutovali kluby o tom, ako by mohli hráči prispieť k boju proti rasizmu. Na dresoch futbalistov by sa mohlo objaviť i logo Národnej zdravotnej služby (NHS).

Rokovania o týchto návrhoch budú pokračovať v ďalších dňoch. Najvyššia súťaž sa obnoví na budúci týždeň v stredu, pauza spôsobená pandémiou koronavírusu trvá sto dní.

Pravidlá síce zakazujú akékoľvek politické, náboženské alebo osobné výroky či obrázky na dresoch počas zápasov, no Medzinárodná futbalová federácia (FIFA) apeluje na národné zväzy, aby zvážili tresty pre hráčov, ktorí vyjadrujú podporu hnutiu proti policajnému násiliu voči afroamerickej komunite v USA:

Najlepší slovenskí legionári Fotogaléria - 30 fotiek Všetky fotky
Meno: Marek Bakoš. Kluby v zahraničí: Viktoria...

„Žiadame riadiace orgány súťaží, aby pristupovali k previneniam hráčov proti pravidlám tohto druhu so zdravým rozumom. FIFA má vo svetle smrti Georgea Floyda pochopenie pre konanie týchto futbalistov.“

Celosvetové protesty vyvolala smrť Afroameričana Georgea Floyda. Ten zomrel 25. mája v americkom meste Minneapolise pri zásahu belošských policajtov, keď ležal spútaný na zemi a jeden policajt mu niekoľko minút kľačal na krku. Jeho smrť vyvolala v mestách po celých USA protesty, ktoré prerástli do násilností. Informovala agentúra AP.

Výstavba štadióna AS Trenčín (máj/jún 2020) Fotogaléria - 19 fotiek Všetky fotky
Výstavba nového štadióna AS Trenčín.
13 debata chyba
Viac na túto tému: #Premier League #Black Lives Matter