Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Stovky kilometrov v sedle. Kanonier zamieril do staronového klubu na bicykli

Brazílsky futbalista Fred sa podujal na charitatívnu akciu, v rámci ktorej príde do svojho nového pôsobiska Fluminense na bicykli. Počas cesty z Belo Horizonte do Ria de Janeira prejde celkovo 600 kilometrov.

03.06.2020 12:04
debata

Za sebou má už prvú etapu. Z Belo Horizonte, kde doteraz hral za miestny klub Cruzeiro, prešiel 150 kilometrov do mesta Sao Joao del Rei. Zvyšných 450 kilometrov do Ria by mal absolvovať do konca týždňa.

Bývalý brazílsky reprezentant, ktorý hral za národný tím aj na domácich MS 2014, ohlásil svoj návrat do Fluminense v nedeľu. Tridsaťšesťročný útočník už v tomto klube pôsobil v rokoch 2009–2016, pričom s ním získal dva majstrovské tituly (2010, 2012).

Niekdajší kanonier Olympique Lyon nosí počas charitatívnej jazdy ochrannú masku, aby sa vyhol nákaze koronavírusom. Pred cestou bol v karanténe spolu so svojím kondičným trénerom, ktorý s ním absolvuje celú jazdu.

Finančný výťažok z akcie plánuje Fred venovať chudobným rodinám v Brazílii. Firmy, ktoré jeho jazdu sponzorujú, venujú štyri balíčky s jedlom za každý kilometer, ktorý futbalista najazdí. Informáciu priniesla agentúra AP.

Najlepší futbalisti svojich dekád Fotogaléria - 10 fotiek Všetky fotky
1920 - 1930: Španiel Ricardo Zamora.
debata chyba
Viac na túto tému: #Fred #brazílski futbalisti #Fluminense