Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Sága je na konci. Icardi sa už do nenávideného Milána nevráti

Prestupová sága Maura Icardiho je na konci. Dvadsaťsedemročný argentínsky útočník sa na štyri roky upísal francúzskemu šampiónovi Paríž Saint-Germain.

31.05.2020 15:57
Mauro Icardi, Joao Mario, Milan Škriniar Foto: ,
Mauro Icardi (vpravo), Joao Mario a Milan Škriniar v drese Interu Miláno v decembri 2017.
debata

V parížskom tíme hrával už v sezóne 2019/2020, to však bol pri Seine iba na hosťovaní. Do marcového prerušenia a ako sa neskôr ukázalo aj predčasného ukončenia sezóny stihol v 31 zápasoch nastrieľať 20 gólov. PSG mu ponúkol kontrakt do júna 2024 a kmeňový hráč Interu Miláno súhlasil.

Parížania v uplynulom období rokovali s vedením talianskeho klubu o výške odstupného za trvalý prestup. Vedenie Interu pôvodne požadovalo za hráča 70 miliónov eur, vedenie PSG ale podľa francúzskych médií dokázalo vzhľadom na koronakrízu stlačiť túto čiastku k hranici 60 miliónov.

Icardi v minulosti nastrieľal v drese Interu Miláno až 124 gólov v 219 zápasoch, ale s klubom sa nerozišiel v dobrom.

Pred necelým rokom dokonca zažaloval „interistov“ za diskriminačné postoje voči nemu. Rodák z Rosaria tvrdil, že klub ho vynechal z reklamných kampaní či fotenia v drese Interu. Rovnako sa nemohol zúčastniť ani na tréningoch útočníkov pod vedením trénera Antonia Conteho.

Francúzsky šampión PSG napriek predčasnému koncu sezóny v Ligue 1 bude ešte v lete pokračovať v Lige majstrov. Klub s víťaznými ambíciami sa ešte pred nástupom pandémie koronavírusu v Európe prebojoval do štvrťfinále po vyradení Borussie Dortmund.

Icardi je odchovanec barcelonskej akadémie La Masia, profesionálnu kariéru začal v roku 2012 v Sampdorii Janov. Po sezóne, v ktorej v 33 dueloch nastrieľal 11 gólov, sa v júli 2013 upísal milánskemu Interu. Na konte má aj osem štartov a jeden gól v národnom tíme.

Najlepší futbalisti svojich dekád Fotogaléria - 10 fotiek Všetky fotky
1920 - 1930: Španiel Ricardo Zamora.
debata chyba
Viac na túto tému: #Paríž St. Germain #Inter Miláno #Mauro Icardi