Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

V Anglicku už idú telo na telo. Bologni opäť hrozí karanténa

Kluby anglickej futbalovej Premier League v stredu jednomyseľne schválili obnovenie kontaktného tréningu. Je to ďalší krok k reštartu súťaže po pauze spôsobenej pandémiou koronavírusu.

27.05.2020 18:38
Schalke, tréning Foto: ,
Ilustračné foto
debata

Tímy sa tak už môžu pripravovať naraz s celým kádrom, vrátane osobných súbojov. Naďalej ale budú platiť prísne hygienické pravidlá s dôrazom na minimalizáciu nepotrebného úzkeho kontaktu medzi hráčmi.

V rámci druhej fázy projektu „Reštart“ sa budú hráči i členovia realizačných tímov naďalej dvakrát do týždňa podrobovať testom na prítomnosť nového koronavírusu. Doterajších 1744 testov odhalilo osem prípadov nákazy, pripomenul portál BBC.

Od minulého týždňa mohli v kluboch trénovať v malých skupinách s dodržaním bezpečnej vzdialenosti.

Diskusie o možnom termíne obnovenia najvyššej súťaže naďalej prebiehajú, stane sa tak až v prípade, keď to situácia s pandémiou dovolí. Ligu prerušili 13. marca, do jej konca zostáva odohrať 92 duelov. FC Liverpool má na čele tabuľky priepastný 25-bodový náskok pred Manchestrom City a na dosah zisk prvého titulu od roku 1990.

Najlepší futbalisti svojich dekád Fotogaléria - 10 fotiek Všetky fotky
1920 - 1930: Španiel Ricardo Zamora.

Bologna do karantény?

Jeden zo zamestnancov talianskeho futbalového klubu FC Bologna mal údajne pozitívny test na koronavírus. Ak sa u neho potvrdí nákaza, celé mužstvo aj realizačný tím pôjdu do karantény.

Z preventívnych dôvodov bude účastník Serie A vo štvrtok trénovať iba individuálne. Najvyššiu taliansku súťaž prerušili pre pandémiu koronavírusu 9. marca. Reštart je naplánovaný na 13. jún. Informovala o tom agentúra AP.

debata chyba
Viac na túto tému: #Premier League #Seria A #FC Bologna