Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Ronaldo či Messi v Interi? Exprezident klubu sa vyjadril k viacerým témam

Za príchod Lionela Messiho do Interu Miláno dlho bojoval, no po rokoch priznal, že neexistuje šanca, aby opustil Barcelonu. Massimo Moratti, bývalý šéf futbalového veľkoklubu zo štadióna San Siro tvrdí, že sa s týmto faktom vyrovnal.

20.05.2020 06:51
Massimo Moratti Foto: ,
Massimo Moratti nad hlavami hráčov Interu po zisku ligového titulu v máji 2010.
debata

Moratti bol na čele Interu v rokoch 1995 – 2013. Podľa médií z Apeninského polostrova sa o získanie argentínskeho klenotu viackrát usiloval, ale neúspešne. „Messi je snom každého tímu, ale z Barcelony neodíde. Stále je najlepším hráčom,“ povedal Moratti pre rádiostanicu Gr Parlamento.

Najmladší prezident ho zaujal

Spýtali sa ho aj na to, čo si myslí o najmladšom prezidentovi v 112-ročnej histórii Interu, Stevenovi Zhangovi (29). Syn majiteľa klubu Jindonga Zhanga sa na stoličku posadil v októbri 2018, keď nahradil Ericka Thohira.

„Je to citlivý a inteligentný chlapík, úlohy sa ujal s úprimnosťou a zmyslom pre zodpovednosť. A to aj bez predchádzajúcej tradície a spomienok. Veľmi si to cením,“ pochválil Moratti Číňana, ktorý šéfuje aj slovenskému obrancovi Milanovi Škriniarovi.

Massimo Moratti. Foto: SITA/AP, Luca Bruno
Massimo Moratti Massimo Moratti.

Okrem Messiho dostal otázku aj na iné slávne mená, ktoré mohli obliekať čierno-modrý dres. Boli Cristiano Ronaldo či Paolo Dybala blízko k Interu?

„Luis Suárez mi odporučil Ronalda, ale bol veľmi drahý. Čo sa týka Dybalu, návrh na angažovanie prišiel od Thohira, hráč vtedy pôsobil v Palerme. Obdivujem ho, disponuje všetkým,“ netají Moratti.

Haaland? Máme Lukakua

Poukázal na útočníka „nerazzurri“ Lautara Martíneza, ktorý by v lete mohol prestúpiť do Barcelony.

„Je len na ňom, ako sa rozhodne. Počul som, že Barcelona mu chystá na mimoriadnu ponuku. Bude preňho ťažké povedať nie,“ dodal. S Interom naopak spájajú mladíka Sandra Tonaliho z Brescie. „Je dobrý, ale Inter má Stefana Sensiho,“ podotkol.

Lautaro Martínez v súboji s Vladimírom Coufalom... Foto: SITA/AP, Antonio Calanni
Lautaro Martínez Lautaro Martínez v súboji s Vladimírom Coufalom zo Slavie.

Podobne sa vyjadril aj ku klenotu Borussia Dortmund Erlingovi Brautovi Haalandovi. Bol by pre Inter dobrým nákupom? „Jeho výkony nás podnecujú k tomu, aby sme ho zlanárili, ale Inter už má Romela Lukakua.“

Prišlo aj na trénerskú tému v Interi. Najskôr Antonia Conteho. „Má dušu a je dobrý. Či je podobný Josému Mourinhovi? Obaja sú veľkí profesionáli a pracujú s veľkou intenzitou. Je ťažké porovnať ich,“ dodal.

Moratti spomínal aj na historické víťazné treble Interu v sezóne 2009/10: „Keď sme priniesli trofej späť do Milána, bola to najlepšia vec na svete. V tomto tíme panovala úžasná súdržnosť a vzájomné vzťahy."

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Cristiano Ronaldo #Inter Miláno #Lionel Messi #Massimo Moratti