Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Futbal a vzrušenie. V Kórei posadili do hľadiska sexuálne bábiky

Športové kluby musia v súčasnosti riešiť dilemu, ako zaplniť prázdne tribúny na zápasoch počas koronakrízy.

18.05.2020 09:34
debata
Futbalisti FC Soul. Foto: facebook.com/fcseoul
FC Soul Futbalisti FC Soul.

Nemecký futbalový klub Borussia Mönchengladbach, dres ktorého oblieka aj slovenský reprezentant László Bénes, to vyriešil po svojom.

Fanúšikom ponúkol možnosť zakúpiť si maketu z kartónu s vlastnou podobizňou. Tie potom klub umiestni na štadión počas zápasov. Službu si doteraz objednalo viac ako 12 000 priaznivcov.

S originálnou ideou prišli funkcionári FC Soul. Ak by však vedeli, akú búrku nevôle tým rozpútajú, isto by od nápadu upustili.

Jeden z najpopulárnejších klubov v Južnej Kórei odštartoval sezónu počas uplynulého víkendu. Hľadisko zaplnili figuríny, podľa funkcionárov „prémiové manekínky“.

Pozorní fanúšikovia, ktorí sledovali zápas cez internet, rýchlo zistili, že ide o sexuálne bábiky. Niektoré z nich držali reklamy na webové stránky s erotickým motívom, hoci reklama na pornografiu ju v Kórei zakázaná.

„Figuríny vyzerali ako živé. Preto sme sa rozhodli, že ich posadíme do hľadiska. Po zápase sme zistili, že fanúšikovia tým boli pobúrení. Klub sa im za to ospravedlnil,“ povedal športový manažér FC Soul Lee Ji-hoon pre BBC.

Reštart Bundesligy Fotogaléria - 14 fotiek Všetky fotky
Nemecký rozhodca Deniz Aytekin.
debata chyba
Viac na túto tému: #futbal #Južná Kórea #koronavírus #FC Soul