Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov podcast Výsledky výsledky

Dobrá správa. La Liga dostala dôležité povolenie, Real a Barcelona výnimku

Španielske futbalové kluby smú od pondelka začať s tímovými tréningami. Dosiaľ sa mohli hráči pripravovať iba individuálne, po uvoľnení protiepidemiologických opatrení im povolili tréningy v menších skupinách.

17.05.2020 09:33
FC Barcelona Foto: ,
Katalánske vlajky počas zápasu Barcelony s Realom Madrid.
debata

Týka sa to aj madridských a barcelonským klubov, hoci v mestách stále platia najprísnejšie nariadenia. Informovala o tom agentúra AP.

Reštart Bundesligy Fotogaléria - 14 fotiek Všetky fotky
Nemecký rozhodca Deniz Aytekin.

Španielska vláda postupne uvoľňuje opatrenia proti šíreniu nákazy, v každom regióne však postupuje osobitne. Na základe toho vypracovalo vedenie La Ligy usmernenia pre jednotlivé kluby.

V menej zasiahnutých regiónoch môže spoločne trénovať najviac štrnásť hráčov a tréningové centrá smú otvoriť na 50 percent. V rizikovejších oblastiach je limit stanovený na desať hráčov a 30-percentné otvorenie zariadení.

V ďalšej fáze sa počíta s úplným povolením tréningového procesu, dátum však zatiaľ nestanovili. V Španielsku by chceli obnoviť sezónu La Ligy 12. júna.

Prerušená pre pandémiu koronavírusu je od polovice marca. V krajine evidovali v nedeľu ráno 276,505 prípadov ochorenia COVID-19 a 27,563 úmrtí.

debata chyba
Viac na túto tému: #barcelona #Real Madrid #la liga #koronavírus