Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Presun do rezervy, šumy o korupcii. Ďuricu stále máta unikátny vlastenec

V Maďarsku pôsobil len niekoľko mesiacov, no stačil moment spred 12 rokov a tamojší futbaloví fanúšikovia si ho dobre pamätajú. A zrejme ešte pár rokov aj budú.

15.05.2020 22:20
Pavol Ďurica Foto: ,
Pavol Ďurica na archívnej snímke v petržalskom drese.
debata

Pavol Ďurica dodnes ľutuje svoj nevídaný vlastný gól, no dodáva, že v žiadnom prípade nešlo o ovplyvňovanie zápasu.

Pripomeňmne, čo sa stalo: mladší brat Ján Ďuricu, vtedy hráč FC Fehérvár (v Maďarsku bol na hosťovaní z Petržalky) si v odvete štvrťfinále Maďarského pohára totiž strelil nevídaný vlastenec (v roku 2014 zvíťazil v ankete španielskeho denníka Marca o najkurióznejší), po ktorom jeho tím zo súťaže vypadol.

Bežala 87. minúta zápasu a domáci Debrecín mal za stavu 2:1 penaltu. K lopte sa postavil Takács a vedel, že keď dá gól, tak posunie svoj tím do semifinále. Prvý zápas sa totiž skončil 2:1 pre Fehervár.

Spoluhráči si líhali na zem

Brankár Takácsovu strelu vyrazil, lopta sa odrazila k slovenskému futbalistovi a ten ju nechytateľne napálil do vlastnej siete. Hráči Feherváru si od rozčarovania líhali na zem a neverili vlastným očiam. Nešťastný Ďurica by sa asi najradšej prepadol pod zem.

Unikátny vlastenec slovenského futbalistu dostal Debrecín do vedenia 3:1 a zabezpečil mu postup. Ak by gól nepadol, duel by sa predlžoval.

Po rokoch sa k situácii vrátil v rozhovore pre maďarský denník Nemzeti Sport.

VIDEO: Inkriminovaný vlastenec Pavla Ďuricu

"Veľmi ma bolí, čo sa stalo. Ak si niekto myslí, že som to tak chcel a dostal peniaze, obráťte sa aj na toho, kto zahral pokutový kop – prečo kopol loptu tak, že sa od brankára odrazila priamo ku mne. Aká je šanca na to, že by to niekto takto plánoval a zaplatil za to?

Ľudia však majú právo na názor. Po stretnutí som sa všetkým ospravedlnil. Rozumiem, že boli sklamaní. Najviac ma prekvapila reakcia trénera Lászlóa Disztla, ktorý sa za mňa po tomto momente nepostavil. Na ďalší zápas ma ani nenominoval. Pritom som neporušil žiadne pravidlá, nedal som mu dôvod na to, aby som sa ocitol v druhom tíme," spomína Ďurica.

Nik mu to nevyčítal

Vrátil sa aj k nepríjemnej situácii:

„Keď sa lopta odrazila od brankára, chcel som ju odkopnúť čo najrýchlejšie. Neviem, ako sa to stalo, ale v momente, keď som sa dostal k lopte, cítil som, že to nebude dobré. Po zápase mi nikto nič zlé nepovedal, všetkým som sa ospravedlnil. Vedel som, čo cítia ostatní, pretože mužstvo skvele bojovalo. Dodnes to veľmi ľutujem. Zároveň klobúk dole pred fanúšikmi, pretože sa na mňa mohli hnevať, ale nikto ma s tým nekonfrontoval,“ do­dal.

Vlastenec za rezervu nemohol

K momentu sa pre rovnaký zdroj vyjadril aj spomínaný tréner Disztl, momentálne pôsobiaci v Kaposvári. „Ďuricu sme si zazmluvnili s veľkými nádejami, ale ukázal menej, ako sme od neho čakali. Vlastný gól však v žiadnom prípade nemohol za to, že sa dostal do B-tímu. Keď bol v áčku, stalo sa, že sa neukázal na jednom zápase, preto išiel do rezervy,“ povedal Disztl.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Pavol Ďurica #vlastný gól