Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Bože, toto je neuveriteľné! Známy rozhodca opísal, ako ho očaril Messi

Patrí medzi najznámejšie rozhodcovské mená vo svetovom futbale. Mark Clattenburg viedol zápasy, v ktorých sa predstavili viaceré hviezdy. Ostrieľanému profesionálovi vyrazil dych až Lionel Messi.

12.05.2020 11:13
Mark Clattenburg Foto: ,
Rozhodca Mark Clattenburg.
debata

V stĺpčeku pre Daily Mail sa zdôveril, aké to je ocitnúť sa na ihrisku v tesnej blízkosti útočníka Barcelony.

„Keď som prvýkrát videl hrať Messiho, skutočne ma to šokovalo,“ spomína na skúsenosť zo zápasu Barcelony s Parížom St. Germain. „Stál k nemu veľmi blízko a pomyslel som si: Bože, toto je neuveriteľné! Keď ste rozhodca, sledujete predovšetkým loptu, ale keď hrá Messi, hrozilo, že ju stratíte z dohľadu. Viete si domyslieť, aké to môže byť pre obrancov,“ dodal 45-ročný Angličan.

Lionel Messi. Foto: SITA/AP, Joan Monfort
Lionel Messi Lionel Messi.

Clattenburg priznal, že pri Messim v akcii musel zmeniť spôsob analyzovania hry, štýl rozhodovania prispôsobiť jeho jedinečnému ovládaniu lopty. „Bol taký šikovný, že protihráči sa ho snažili zastaviť najrôznejšími spôsobmi. Niekedy ho faulovali kontaktom nôh, inokedy sa snažili odstaviť ho hornou časťou tela,“ spomína.

Okrem toho si arbiter na Messim ctil, že sa nikdy nesťažoval: „Proti PSG som ho upozornil, že stojí na súperovej nohe, ale ani raz sa neposťažoval, nič nepovedal. Nezaoberal sa ničím iným. Ako rozhodca ste sa tešili na to, keď sa ocitnete na ihrisku s ním. Vedeli ste, že to bude výnimočné.“

debata chyba
Viac na túto tému: #Lionel Messi #Mark Clattenburg