Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Nemecký reštart má vážnu trhlinu. Možno sa neuskutoční

Predstavitelia riadiacej organizácie dvoch najvyšších nemeckých futbalových súťaží sa budú nasledujúci týždeň rozprávať o obnovení sezóny so všetkými klubmi 2. bundesligy. Rozhodli sa tak po karanténnom prípade tímu Dynamo Drážďany.

10.05.2020 11:40
Germany Soccer Bundesliga Foto: ,
V Nemecku by radi spustili súťaž budúci týždeň.
debata

Druhá najvyššia súťaž má rovnako ako bundesliga odštartovať už 16. mája. Drážďany mali o deň neskôr nastúpiť proti Hannoveru 96, ale po tom, ako testy odhalili v tíme ďalšie dva prípady nákazy koronavírusom, celkovo tri, poslalo vedenie klubu celé mužstvo do dvojtýždňovej domácej karantény. Ohrozený je aj domáci duel Dynama o dva týždne s Greutherom Fürth.

Do konca súťaže zostáva dokopy 81 zápasov a šéf Nemeckej futbalovej ligy (DFL) Christian Seifert priznal, že ak by prišlo k ďalším karanténam celých tímov, pravdepodobne by ju nebolo možné dohrať. Informovala o tom agentúra DPA.

Drážďany sú prvý tím z dvoch najvyšších nemeckých súťaží, ktorý musel prijať takéto razantné opatrenie pred reštartom. Už v priebehu týždňa hlásili jeden pozitívny prípad po prvej vlne testovania.

Druhá vlna neukázala žiadneho nakazeného a od štvrtka sa mužstvo pripravovalo spoločne. V tretej vlne však piatkové testy odhalili dva nové prípady, hoci infikovaní nemajú žiadne symptómy choroby.

V Nemecku evidovali v nedeľu o 11.00 h viac ako 171-tisíc prípadov ochorenia COVID-19, po nákaze novým koronavírusom SARS-CoV-2 tam zomrelo 7549 osôb. Celosvetovo je v 212 krajinách/ú­zemiach potvrdených vyše 4,1 milióna prípadov nákazy novým koronavírusom, podľahlo mu vyše 280.000 osôb.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #koronavírus #Dynamo Drážďany