Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Nemci chystajú návrat. Bude bez osláv, pľuvancov aj maskotov

Žiadne búrlivé objatia či tľapnutia po góloch, futbalisti v nemeckej Bundeslige budú po reštarte súťaže môcť oslavovať presné zásahy len "krátkym kontaktom lakťami či nohami".

09.05.2020 14:43
Bundesliga Bayern Foto: ,
Momentka zo zápasu Lipsko - Bayern.
debata

Ten sa odvolal na dokument riadiaceho orgánu DFL, podľa ktorého bude zakázané aj pľuvanie. Pred a po zápasoch sa nebudú podávať ruky, na štadiónoch nebudú kluboví maskoti, nebudú sa robiť tímové fotky pred zápasmi a mužstvá budú musieť vyjsť na plochu rôznymi tunelmi.

Na lavičkách budú musieť mať hráči a členovia realizačných tímov na tvárach masky a medzi sediacimi budú musieť byť prázdne sedadlá.

Podľa športového riaditeľa Eintrachtu Frankfurt Frediho Bobiča tiež hrozí domácim tímom odobratie bodov, ak sa v okolí štadiónov zhromaždia domáci fanúšikovia v snahe podporiť svoje farby.

Zápasy sa musia odohrať bez divákov. "Tréneri si pri udeľovaní pokynov budú môcť odkryť ústa a nos na nevyhnutný čas, musia ale udržať od ostatných vzdialenosť 1,5 metra.

Čas strávený v šatniach bude limitovaný na minimum," uviedla agentúra DPA s odvolaním sa na Bild. Dve najvyššie súťaže v Nemecku odštartujú v sobotu 16. mája potom, ako dostali zelenú od federálnej vlády.

V Nemecku sa pre pandémiu koronavírusu nehral futbal od začiatku marca, do konca zostáva odohrať deväť kôl, lídrom je obhajca Bayern Mníchov.

debata chyba
Viac na túto tému: #Bundesliga #koronavírus