Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Bude symbol jedného z najbohatších klubov, vraví agent Dúbravku

Newcastle United je tradičný klub s bohatou históriou ovenčenou štyrmi ligovými titulmi. Ostatných niekoľko rokov však balansuje na hranici medzi prvou a druhou ligou. Poslednú úspešnú sezónu mal, keď partia okolo Alana Shearera, Garyho Speeda či Jermaina Jenasa v ročníku 2002-03 obsadila v Premier League tretie miesto a v Lige majstrov zdolala Juventus.

07.05.2020 20:11
Martin Dúbravka Foto: ,
Martin Dúbravka (na snímke) môže byť najlepší brankár histórie Newcastlu. Alebo po ňom siahne jeden z top tímov, vraví Pavel Zíka.
debata

Diétne obdobie a frustráciu fanúšikov má už čoskoro ukončiť príchod nového majiteľa. Kritizovaného šéfa známej siete Sports Direct Mika Ashleyho má nahradiť saudskoarabský princ. Newcastle United má vďaka masívnym investíciám vystreliť po vzore Chelsea, Manchestru City či PSG medzi európsku smotánku.

„Celý futbalový svet to momentálne sleduje. Ak sa všetko zrealizuje, Newcastle sa stane jedným z najbohatších klubov na svete. Pravdepodobne v čo najkratšom čase bude chcieť zaútočiť na špicu tabuľky," predpovedá v rozhovore pre Denník Šport prominentný český agent Pavel Zíka, ktorý zastupuje aj slovenského gólmana Newcastlu Martina Dúbravku:

"Martinovi tento scenár veľmi prajem, pretože je brankár par-excellence.“ Na severe Anglicka sa očakáva výrazná obmena kádra. S prihliadnutím na výkony Dúbravku od príchodu v januári 2018 a jeho status jedného z najlepšie hodnotených gólmanov v súťaži, je posledný z tímu, koho by mala nahradiť drahá akvizícia.

„Martin je absolútna brankárska špička. Keď bude mať okolo seba na ihrisku lepších spoluhráčov, ešte sa zvýši aj jeho výkonnosť. Je predurčený pôsobiť v špičkovom mužstve. Uvidíme, ako rýchlo bude trvať transformácia po tom, čo dôjde k dohode. Z minulosti si pamätáme príklady Chelsea, Manchestru City alebo PSG.

Martin má už síce po tridsiatke, ale stále je perspektívny brankár. Má elegantný štýl chytania, ktorý ho môže udržať na vrchole ešte veľa rokov. A počas nich sa môže stať najlepším brankárom histórie United.

Ak má byť niekto zo súčasného kádra symbol a tvár nového, bohatého Newcastlu, môže to byť práve Martin Dúbravka. Alebo po ňom siahne niektorý z top tímov, či už v Anglicku, alebo v inej krajine,“ dodal Zíka.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Premier League #Newcastle United #Martin Dúbravka