Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Kto je tá mačka? Spoluhráč predpovedá Dúbravkovi veľký prestup

Najlepší brankári Premier League? Alisson, Kepa či Martin Dúbravka. Kým menovaná dvojica brazílskych gólmanov stála Liverpoolu, respektíve Chelsea poriadny balík – sú dvomi najdrahšími brankármi futbalovej histórie – Slovák prišiel do Newcastlu za babku.

06.05.2020 17:57
Dúbravka Foto: ,
Brankár Newcastlu United Martin Dúbravka.
debata (4)

V St James' Parku sú už roky na výhodné ponuky. Keď ho 31. januára 2018 „straky“ priviedli zo Sparty na polročné hosťovanie za dvojmiliónový poplatok, oba kluby si príchod pochvaľovali. A nielen to.

"Prvýkrát sa postavil do bránky a my sme zdolali Manchester United 1:0. Pýtal som sa sám seba: Kto je tá mačka?“ spomínal na február 2018 spoluhráč Jonjo Shelvey.

Odvtedy Dúbravka nevynechal ani jeden ligový zápas. Na konte ich má už 79, až 24-krát vychytal čisté konto.

Newcastle sa v predošlej sezóne Premier League aj vďaka odchovancovi MŠK Žilina zachránil a slávny anglický klub neváhal. Doplatil štyri milióny a slovenskú reprezentačnú jednotku z Letnej vykúpil.

"Nikdy som o ňom nepočul. Objavil sa z ničoho nič a začal okolo seba šíriť neskutočnú auru a profesionalizmus.

Je to hráč i človek prvej triedy,“ pokračoval v pochvalných slovách Shelvey.

V prerušenom ročníku 2019/20 mal Dúbravka dovedna najviac úspešných zákrokov (117) spomedzi gólmanov Premier League. Podľa Shelveyho to nie je žiadna náhoda.

Oslava gólu stredopoliara Newcastlu Jonja... Foto: TASR/AP, Owen Humphreys
Martin Dúbravka Oslava gólu stredopoliara Newcastlu Jonja Shelveyho (vpravo). Pridal sa k nej aj brankár Martin Dúbravka (vľavo).

"Dúbravka je ako prvý na tréningu. Odchádza z neho ako posledný. Ten chlapík je ako vystrihnutý z učebnice,“ doplnil Shelvey.

Má obavy, že ich cesty v Newcastli sa čoskoro rozídu. A nie preto, že šesťnásobný anglický reprezentant chce opäť vyskúšať niečo nové…

"Prišiel za minimálnu čiastku a podľa mňa čoskoro prestúpi do veľkoklubu,“ uzavrel Shelvey.

Odolá Dúbravka vábeniu slávnych značiek?

© Autorské práva vyhradené

4 debata chyba
Viac na túto tému: #Newcastle United #Martin Dúbravka #Jonjo Shelvey