Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Riskantný tréning? Väčším rizikom je nákup v lekárni

Prezident španielskej futbalovej ligy Javier Tebas si nemyslí, že by pripravovaný reštart súťaže predstavoval zdravotné riziko pre hráčov.

06.05.2020 12:44
Messi, Foto: ,
Súboj Barcelony s Celtou Vigo.
debata

Klubom La Ligy odkázal, že môžu bez obáv pokračovať v tréningovom procese.

"Väčšie riziko predstavuje nákup v lekárni, ako tréning na ihrisku. Robíme všetko pre to, aby bolo z hygienického hľadiska všetko v poriadku a mali sme situáciu pod kontrolou.

Na druhej strane rozumiem obavám, ale myslím si, že sú zbytočné," uviedol Tebas podľa agentúry DPA.

V niektorých kluboch sa obávajú druhej vlny ochorenia, ktorú by mohol odštartovať práve futbal.

"Bojíme sa, že začneme s aktivitou, pri ktorej nebudeme schopní splniť prvé odporúčanie zdravotníckych odborníkov – udržovať odporúčanú vzdialenosť od ostatných.

Aleix Vidal z FC Barcelona preskakuje Josého... Foto: Reuters, VINCENT WEST
Vidal Barcelona Aleix Vidal z FC Barcelona preskakuje Josého Angela z Eibaru.

Obávame sa, že by sme sa mohli nakaziť a nakaziť členov našich rodín," píše sa v stanovisku, ktoré zverejnili futbalisti a tréneri mužstva SD Eibar.

V Španielsku plánujú obnoviť súťaže v júni, no bez divákov. Všetci hráči, tréneri a zamestnanci klubov musia absolvovať testy pred štartom tréningov a pravidelne aj potom.

V Španielsku evidovali v stredu o 11.00 SELČ celkovo vyše 250.000 prípadov ochorenia COVID-19, po nákaze novým koronavírusom SARS-CoV-2 tam zomrelo viac ako 25.000 ľudí.

Celosvetovo je v 212 krajinách/ú­zemiach potvrdených vyše 3,7 milióna prípadov nákazy novým koronavírusom, podľahlo mu vyše 258.000 osôb.

debata chyba
Viac na túto tému: #la liga #Javier Tebas