Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Príbeh ako z filmu. Bývalý hráč Schalke po štyroch rokoch vstal z mŕtvych

Povedali by ste si, že taký príbeh sa v dnešnej dobe môže odohrať iba vo filme. Určite nie v Nemecku. Lenže... Hiannick Kamba nie je štyri roky po smrti, ako to pôvodne vyzeralo.

05.05.2020 15:09
debata

Zdá sa, že sa jeho exmnaželka rozhodla zbohatnúť naozaj šialeným spôsobom. Pokúsila sa o neuveriteľný podvod. Nakoniec sa jej to podarilo.

Avšak – lož ma krátke nohy a nemecké úrady po štyroch rokoch zistili, že niekdajší hráč Schalke 04 žije.

Kamba bol šikovný pravý obranca. V kabíne sa stretával napríklad s brankárom Manuelom Neuerom. Kým však nemecká stálica tvrdo pracovala na progrese, Kambovi chýbala v novej krajine disciplína.

Hiannick Kamba na tímovej snímke Schalke. Foto: twitter.com
Hiannick Kamba Hiannick Kamba na tímovej snímke Schalke.

Sľubne rozbehnutá kariéra išla od desiatich k piatim. Až do momentu, kedy amatérsky klub VfB Hüls neobdržal smutnú správu o smrti svojej opory.

Dvadsaťdeväťročný bek bol 9. januára 2016 v rodnom Kongu účastníkom vážnej dopravnej nehody. Neprežil ju.

"Jeho strata zanecháva prázdne miesto, bude nám veľmi chýbať ako hráč aj človek,“ kondoloval klub.

Podľa nemeckého denníka Bild je však všetko inak. Kamba pracuje ako chemický technik u jedného z dodávateľov energií v oblasti Porúria.

Čo sa stalo?

Kamba v roku 2018 navštívil v metropole Konga Kinshase nemeckú ambasádu. Tvrdil, že správy o jeho smrti sa nezakladajú na pravde.

"Vyhlásil, že ho priatelia v januári 2016 v noci okradli a nechali ho bez peňazí, telefónu aj dokladov,“ cituje Bild štátnu zástupkyňu Anette Milkovú s tým, že nakoľko bol nezvestný niekoľko týždňov, úrady ho vyhlásili za mŕtveho.

Jeho exmanželka teraz čelí obvineniu z podvodu. Dostala totiž šesťciferné odstupné.

Nie je jasné, či v tomto neuveriteľnom príbehu nezohrala rolu aj vláda africkej krajiny, ktorá mohla sfalšovať dokumenty potvrdzujúce smrť.

Istá je len jedna vec. Kamba žije neďaleko Gelsenkirchenu a v roli svedka bude čakať, ako sa celá situácia ohľadom jeho „zmŕtvychvstania“ vyvinie.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Schalke 04 #Hiannick Kamba