Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Dudovi kúpil rolexky. Teraz sa hviezda Herthy kajá

Všetci futbalisti aj členovia realizačného tímu Herthy Berlín mali negatívne testy na nový koronavírus, napriek tomu tento bundesligista spôsobil väčší rozruch ako nedávno zverejnené pozitívne prípady z Kolína nad Rýnom.

05.05.2020 09:56
Salomon Kalou Foto: ,
Salomon Kalou.
debata

Dôvodom je reprezentant Pobrežia Slonoviny Salomon Kalou, ktorý na sociálnej sieti zverejnil nahrávku, z ktorej je zrejmé, že hráči berlínskeho tímu porušujú pravidlá nastavené v súvislosti s koronakrízou.

Tridsaťštyriročný Afričan ju rýchlo stiahol a ospravedlnil sa, klub ho však nekompromisne suspendoval s odkazom, že „porušil tímové nariadenia a princípy“. Kalou sa vzápätí ospravedlnil, ale už bolo neskoro.

„Je mi to ľúto, že som svojím správaním vyvolal dojem, že neberiem koronakrízu vážne. Za to sa chcem ospravedlniť. Opak je pravda. Mám veľké obavy najmä o ľudí v Afrike, lebo lekárska starostlivosť tam nie je na takej úrovni ako v Nemecku. Naozaj sa chcem ospravedlniť všetkým, ktorých som poškodil, najmä tých z videa, ktorí nevedeli, že ich naživo natáčam. Nechcel som ich dostať do takej situácie,“ vyhlásil Kalou podľa portálu športového denníka Kicker.

Deväťdesiatse­demnásobný reprezentant Pobrežia Slonoviny mal v Herthe Berlín zmluvu do konca júna 2020, ale v aktuálne prerušenej sezóne už nepatril medzi stabilných hráčov základnej zostavy.

Naskočil iba do piatich zápasov s jedným gólom, pričom od roku 2014 za tento berlínsky klub odohral na poste krídelníka či útočníka až 151 bundesligových duelov a nastrieľal 48 gólov. Kalou bol aj dobrý kamarát Slováka Ondreja Dudu, ktorý je aktuálne na hosťovaní v anglickom Norwich City.

Pred rokom a pol Kalou a Duda uzavreli stávku, podľa ktorej Afričan kúpi Slovákovi „rolexky“, ak ten nastrieľa v bundesligovom ročníku 2018/2019 aspoň osem gólov. Slovenský reprezentant ich nakoniec dosiahol jedenásť a od spoluhráča dostal značkové hodinky.

debata chyba
Viac na túto tému: #hertha berlín #koronavírus