Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Poliaci zarábajú aj počas koronakrízy. Predávajú práva do zahraničia

V súvislosti s poľskými občanmi sa vždy vravievalo, že sú to rodení obchodníci. Na tomto prívlastku sa nič nemení ani počas súčasnej pandémie koronavírusu.

30.04.2020 16:17
Legia Varšava Foto: ,
Fanúšikovia Legie Varšava.
debata

V najvyššej poľskej futbalovej súťaži, zdá sa, prišli na to, ako zmierniť hospodársky dopad krízy na finančnú stabilitu Ekstraklasy. Keďže koncom mája sa očakáva reštart pozastaveného ročníka 2019/2020, predávajú televízne práva na stretnutia bez prítomnosť fanúšikov zahraničným záujemcom.

„Snažíme sa predávať vybrané zápasy naším medzinárodným partnerom, a to na nevýhradnom licenčnom základe,“ uviedla pre web sportowefakty.wp.pl marketingová konzultantka Ekstraklasy Malgorzata Borkowská.

Poliaci doposiaľ predali vysielacie práva pre zostávajúcu časť sezóny na Balkán, kde ich stretnutia uvidia diváci v Srbsku, Chorvátsku, Čiernej Hore, Severnom Macedónsku, Kosove, Bosne a Hercegovine a Slovinsku. Ďalších dvadsať priamych prenosov predali do Nemecka, Rakúska a Švajčiarska.

Napriek tomu, že spomenutý balík sa ešte môže rozšíriť, vo vedení Ekstraklasy môžu byť už teraz veľmi spokojní.

„Hodnotu výnosov z marketingových práv v tejto sezóne odhadujeme na 7 miliónov zlotých (približne 1,75 milióna eur, pozn.),“ dodala Borkowská.

Tá okrem iného podotkla, že duely Ekstraklasy môžu fanúšikovia naživo sledovať aj prostredníctvom webovej platformy, kde napríklad prístup na sledovanie jedného zápasu stojí 2 eurá a 99 centov a celosezónny prístup do systému 49,99 eur.

„Táto webová stránka primárne vznikla pre Poliakov v zahraničí, pričom je veľmi obľúbená v USA, Veľkej Británii a Nemecku,“ skonštatovala.

debata chyba
Viac na túto tému: #Ekstraklasa #koronavírus