Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Predaj Newcastlu chce stopnúť aj snúbenica zavraždeného novinára

Saudskoarabského princa Mohammada bin Salmana, ktorý sa snaží kúpiť futbalový klub Newcastle United, spájajú s vraždou novinára Džamála Chášakdžího v októbri 2018.

30.04.2020 08:44
Mohammad bin Salman Foto: ,
Mohammad bin Salman.
debata

Preskúmanie kontroverznej postavy odporučila už skôr aj ľudskoprávna organizácia Amnesty International. „Obchod je aj o imidži súťaže a klubu. Určite to nevylepší reputáciu,“ uviedla riaditeľka britskej pobočky organizácie Kate Allenová.

Ku kritike sa pridala aj snúbenica Chášukdžího Hatice Cengizová, ktorá prostredníctvom právnika uviedla, že v anglickom futbale by nemalo byť miesto pre účastníka takých ohavných činov. Premier League by podľa nej mala podniknúť všetky potrebné kroky na to, aby sa transfer neuskutočnil.

Žurnalista Chášukdží rozsiahlo kritizoval vojnu v Jemene, ako aj diplomatický spor s Kanadou v súvislosti so zatknutím aktivistov za práva žien. Táto politika sa považuje za iniciatívu bin Salmana. Chášukdžího na saudskoarabskom konzuláte v Istanbule zabil tím saudskoarabských agentov a jeho telo bolo zrejme rozštvrtené a odvezené z budovy.

Džamál Chášukdží. Foto: SITA/AP, Hasan Jamali
Saudi Arabia Writer Killed Džamál Chášukdží.

Posily zvučných mien

Britské médiá okrem protestných hlasov píšu aj o tom, že z Newcastlu sa pri skompletizovaní predaja môže stať najbohatší klub na ostrovoch.

Najnovšie sa hovorí o letnom príchode Driesa Mertensa (Neapol), Edinsona Cavaniho (Paríž SG) do útoku a Williana (Chelsea) do stredu poľa.

Čo sa týka trénerského postu, podľa Sky Sports by Steva Bruca mal nahradiť na lavičke Mauricio Pochettino, ktorý je od minuloročného konca v Tottenhame bez angažmánu. Argentínčan by mal byť prvou voľbou konzorcia, ktoré sa snaží získať United. Hodnotu klubu odhadujú na vyše 300 miliónov libier, jeho súčasťou je aj slovenský brankár Martin Dúbravka.

debata chyba
Viac na túto tému: #Newcastle United #Džamál Chášukdží