Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Ronaldo je absolútna jednotka. Mozog mu pracuje rýchlejšie ako ostatným

Ani v Katare sa momentálne nehrá futbalová liga. A tak majú hráči v luxusných apartmánoch čas na rozhovory. Jeden poskytol aj Medhi Benatia.

27.04.2020 16:10
Cristiano Ronaldo Foto: ,
Cristiano Ronaldo.
debata

Tridsaťtriročný marocký stopér má toho za sebou naozaj dosť. Vo svojej kariére vystriedal už desať klubov. Najúspešnejšie obdobie prežil v Juventuse Turín a Bayerne Mníchov.

Ktorý hráč na ňom zanechal najlepší dojem?

"Cristiano Ronaldo je absolútna jednotka. Nielen ako hráč, ale aj ako osobnosť. Jeho mozog pracuje rýchlejšie ako u ostatných, dokonca aj mimo ihriska.

Som rád, že sme zostali kamarátmi, prajem mu len to najlepšie,“ vyznal sa Benatia.

Ako nemecký aj taliansky šampión čelil otázke, akými trénermi sú Massimiliano Allegri a Pep Guardiola.

"Obaja patria k najlepším na svete, o tom niet pochýb. Nemám však len dobré spomienky, obaja s hráčmi nejednali ako by mali,“ povedal.

Benatiu sklamalo najmä správanie sa talianskeho kormidelníka.

"Nemal som s ním žiaden problém. Je to skvelý kouč a dobrý človek. Dával mi však prázdne sľuby o tom, že budem hrať prím v stopérskej dvojici s Giorgiom Chiellinim.

Po dvoch góloch vo finále Talianskeho pohára som sa však v ďalšej sezóne do základu už nevrátil,“ vyhlásil Benatia.

Mehdi Benatia z Bayernu (vo výskoku) v súboji s... Foto: SITA/AP, Andrew Medichini
Mehdi Benatia, Francesco Totti Mehdi Benatia z Bayernu (vo výskoku) v súboji s kapitánom AS Rím Francescom Tottim na archívnej snímke.

Aj napriek tomu zostal veľkým priaznivcom najslávnejšieho talianskeho klubu. Vyjadril sa aj k prípadnej zmene na trénerskom poste.

Maurizia Sarriho by mohol v blízkej budúcnosti nahradiť Guardiola. Kouč Manchestru City však podľa Benatiu nie je tým správnym kandidátom.

"Sarri je na tamojšie prostredie zvyknutý a vie komunikovať so svojimi zverencami. Guardiola síce je najlepším taktikom na svete, ale z toho, čo som zažil, nevie s hráčmi jednať narovinu,“ doplnil Benatia.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Cristiano Ronaldo #Pep Guardiola #Medhi Benatia