Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Holandská liga padla za obeť pandémii. Boženík sa teší na pohárovú Európu

Holandskú futbalovú Eredivisie predčasne ukončili kvôli pandémii koronavírusu. Rozhodla o tom vláda, ktorá zakázala športové podujatia do 1. septembra. Vedenie súťaže rozhodlo o tom, že aktuálne poradie tabuľky bude konečné. S tým, že nebude vyhlásený majster a nik nezostúpi ani nepostúpi. Doteraz sa v 64-ročnej histórii nestalo, aby nebol známy víťaz ročníka.

24.04.2020 18:15
Róbert Boženík Foto:
Róbert Boženík sa teší na účinkovanie v Európskej lige.
debata

Medzinárodná futbalová únia (UEFA) trvala na konečnom poradí, ktoré rozhodne o postupujúcich do európskych pohárov. Do play off Ligy majstrov sa vďaka priebežnému vedeniu o skóre kvalifikoval Ajax Amsterdam. V tabuľke druhý AZ Alkmaar začne v 2. kole kvalifikácie.

Feyenoord Rotterdam v kádri so slovenským útočníkom Róbertom Boženíkom postúpil priamo do skupinovej fázy Európskej ligy. Pohárové miestenky sa ušli aj PSV a Willemu II. V súťaži pôsobia aj Slováci Matúš Bero (Arnhem) a Branislav Niňaj (Fortuna Sittard).

Arnhem prišiel o možnosť bojovať o účasť v Európskej lige, Sittard sa vyhol baráži o udržanie sa v najvyššej súťaži, keďže z Eredivisie nik nezostúpi a nik nepostúpi ani vyššie z II. ligy.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #PSV Eindhoven #Ajax Amsterdam #Feyenoord Rotterdam #Eredivisie