Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Messi je záludný provokatér. Poliak z Realu si podal i Ronalda a Guardiolu

Svet si ho pamätá najmä vďaka tanečkom vo finále Ligy majstrov v roku 2005. V penaltovom rozstrele vychytal hviezdy AC Miláno a pomohol Liverpoolu k pamätnému zisku trofeje. Slovenskí futbaloví fanúšikovia si ho spájajú predovšetkým s historickým zasneženým večerom v Chorzówe z októbra 2009, kde ho prekonal spoluhráč Seweryn Gancarczyk a poslal Slovensko na majstrovstvá sveta do Južnej Afriky.

24.04.2020 10:41
Jerzy Dudek Foto: ,
Brankár Jerzy Dudek bol spoluhráčom Cristiana Ronalda v Reale Madrid v rokoch 2007-11.
debata (1)

Jerzy Dudek (47) má za sebou úspešnú kariéru. Okrem Liverpoolu získaval trofeje aj s Feyenoordom Rotterdam či Realom Madrid. Práve na obdobie v tíme španielskeho giganta sa zameriava pasáž, ktorou 60-násobný poľský reprezentant promuje svoju autobiografiu.

"Messi bol záludný provokatér, rovnaký ako Pep Guardiola a všetci Barcelončania. Vždy boli pripravení dráždiť vás, robili to perfektne. Nášho vtedajšieho trénera Josého Mourinha i celý tím to zraňovalo.

Na adresu Pepeho či Sergia Ramosa vyšli z Messiho úst také hrubé výrazy, že by ste pri jeho zdanlivo tichej a dobrej povahe tomu neverili," uvádza Dudek v knihe, pasáž cituje Marca.

Poľský brankár Jerzy Dudek v kvalifikačnom... Foto: TASR, Pavel Neubauer
Jerzy Dudek Poľský brankár Jerzy Dudek v kvalifikačnom zápase o postup na MS 2010 proti Slovensku zasahuje pred Stanislavom Šestákom (v modrom).

Držiteľ španielskeho i holandského titulu sa vyjadril aj na adresu bývalého spoluhráča z Realu Madrid Cristiana Ronalda: "Je arogantný, to áno. No vo vnútri je normálny chlapík. Záleží na tom, ako ho vnímate.

Rovnako ako napríklad Raúl González je egocentrik, neuveriteľne súťaživý a po víťazstvách túžiaci typ. Obaja radšej zvíťazia 2:1 vďaka ich gólom než keby zvíťazili 5:0, no neskórovali by."

© Autorské práva vyhradené

1 debata chyba
Viac na túto tému: #Cristiano Ronaldo #Real Madrid #Pep Guardiola #fc barcelona #Lionel Messi #Jerzy Dudek #la liga