Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Stocha nachytala polícia: Doplatil som na zábudlivosť

Od 13. marca trénuje len individuálne. Návrat do skupinovej prípravy odložili v Grécku už niekoľkokrát. Odlet z krajiny mu klub zakázal. Netuší, či sezóna bude pokračovať. Ako zvláda ťaživú situáciu súvisiacu s koronavírusom slovenský futbalový reprezentant pôsobiaci s solúnskom PAOK Miroslav Stoch (30)?

24.04.2020 07:33
Stoch Foto: ,
Miroslav Stoch hral naposledy za Slovensko v júni minulého roka.
debata (7)

„Som zavretý doma. Mám možnosti, aby som trénoval sám. Čakám spoločne s rodinkou na vývoj situácie. Uvidíme, kedy a či vôbec začneme trénovať s tímom. Človeku to chýba a nikto z nás neočakával podobnú situáciu,“ vravel Stoch Denníku Šport.

Pozrite si tento príspevok na Instagrame

@adidas #hometeam

Príspevok, ktorý zdieľa Miroslav Miňo Stoch (@minostoch99),

V neľahkej situácii ho teší prítomnosť priateľky so synom. Vychádzanie z domu obmedzujú na nevyhnutné prípady. Ako k opatreniam pristupujú Gréci? "Zo začiatku to mali na háku. Niektorí nosia rúška aj rukavice, ale veľa ľudí nie. Nikto tu však neprikázal rúška ako povinnosť. Máme iné pravidlá ako na Slovensku.

Napríklad, keď ideme von, musíme poslať esemesku a zadať jeden z dôvodov, pre ktorý opúšťame domov. Jednotka je cesta do lekárne, dvojka na nákup… Ja najčastejšie používam číslo šesť, na základe toho môžem vonku behať. Keď vás zastavia policajti, musíte mať pri sebe doklad totožnosti.“

Spoločnosť robí Stochovi poľský spoluhráč Karol Świderski. Účastník MS 2010 i ME 2016 so 60 štartmi za Slovensko prezradil, ako sa dostali do problémov: "Doplatil som na zábudlivosť. Minulý utorok sa nám pokazil bežiaci pás. Do toho prišli veľkonočné sviatky a nemohli prísť nám ho opraviť.

Dohodol som sa s Karolom, že pôjdeme behať do mesta na promenádu popri mori. Samozrejme, zabudol som na svoje povinnosti a neposlal som esemesku, navyše som si nezobral pas. Karol síce správu poslal, ale takisto nemal doklad totožnosti.

Akurát v ten deň nás zastavili policajti. Obaja sme dostali pokutu a už si dávame pozor. Nikde nikoho nebolo, akurát sme aj ukončili tréning, no práve vtedy si nás odchytili. Naša smola…“

Pozrite si tento príspevok na Instagrame

Beautiful sunny day ❤️

Príspevok, ktorý zdieľa Miroslav Miňo Stoch (@minostoch99),

Bývalý hráč Nitry, Chelsea, Twente či Fenerbahce sa minulé leto vrátil po úspešnom pôsobení v Slavii Praha do PAOK. V aktuálnej sezóne však odohral len 3 ligové zápasy a v nich dokopy 183 minút. Prišiel o opätovne získané miesto v reprezentácii a preto uvítal odklad majstrovstiev Európy:

„Keby táto situácia nenastala, nemám šancu dostať sa na Euro. Je ťažké predstaviť si, že začnem v klube pravidelne hrávať. Cítil som, že nie som v plánoch trénera. Najpravdepodobnejší scenár je, že v lete zmením klub.“

© Autorské práva vyhradené

7 debata chyba
Viac na túto tému: #PAOK Solún #Miroslav Stoch #koronavírus