Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Nové termíny. UEFA chce dohrať Ligu majstrov za tri týždne

V pohárových súťažiach na "starom kontinente", Lige majstrov a Európskej lige, by si futbalisti opätovne mohli obuť kopačky začiatkom augusta.

23.04.2020 10:17
Ronaldo, Foto: ,
Útočné esá Juventusu - Cristiano Ronaldo (vľavo) a Gonzalo Higuaín.
debata

Oba poháre prerušili v úvode minulého mesiaca po tom, ako naplno prepukla pandémia koronavírusu spôsobujúceho respiračné ochorenie COVID-19, v oboch súťažiach sa v čase pozastavenia konalo osemfinále.

Ako referuje web aipsmedia.com, v LM by najskôr odohrali zvyšné odvety spomenutej fázy, ktoré určia posledných štyroch účastníkov štvrťfinále.

V piatok 7. augusta by proti sebe nastúpili Juventus Turín s Olympique Lyon a Manchester City s Realom Madrid, o deň neskôr by druhý diel osemfinálovej konfrontácie čakal na dvojice Bayern Mníchov – FC Chelsea a FC Barcelona – SSC Neapol.

Štyria z ôsmich účastníkov štvrťfinále Ligy majstrov 2019/2020 sú už známi. Sú nimi Paríž St. Germain, Atlético Madrid, RB Lipsko a Atalanta Bergamo.

V rýchlom slede by nasledovalo štvrťfinále najprestížnejšej európskej pohárovej súťaže, kde sa už nepredstaví minulosezónny víťaz – anglický FC Liverpool.

Úvodné duely by sa mali hrať 11. a 12. augusta, odvety 14. a 15. augusta. Prvým semifinálovým stretnutiam predbežne vyčlenili 18. a 19. august, odvety by sa mali uskutočniť 21. a 22. augusta.

Finále sa má konať 29. augusta v pôvodne naplánovanom dejisku – tureckom Istanbule. Očakáva sa, že v podobných termínoch ako LM by sa mala dohrávať aj Európska liga. V EL je situácia komplikovanejšia a z časového hľadiska náročnejšia.

Treba ešte odohrať všetky odvetné zápasy osemfinále plus na španielske a talianske tímy čakajú aj prvé súboje osemfinále. Ide o stretnutia FC Sevilla – AS Rím a Inter Miláno – Getafe CF.

debata chyba
Viac na túto tému: #UEFA #Európska liga #liga majstrov