Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Zarába 400 000 eur týždenne. Nevzdám sa ani centu, šokuje Özil

Pandémia koronavírusu zasiahla aj bohaté futbalové veľkokuby. Výnimkou nie je ani londýnsky Arsenal.

22.04.2020 21:32
debata (12)
Mesut Özil v drese Arsenalu. Foto: SITA/AP, Matt Dunham
Mesut Özil Mesut Özil v drese Arsenalu.

Vedenie klubu sa celý apríl snažilo dohodnúť s hráčmi na krátení platov. Dohoda uzrela svetlo sveta začiatkom tohto týždňa. Väčšina futbalistov s 12,5-percentnou redukciou, ktorá bude trvať do marca 2021, súhlasila. Proti sú traja, vrátane Mesuta Özila.

Nemecký stredopoliar s tureckými koreňmi je najlepšie zarábajúcou hviezdou „kanonierov“. Týždenne na jeho konto pribudne 400 000 eur. Napriek tomu zníženie platu odmietol.

Dôvod? Özil a jeho agent Erkut Sögüt tvrdia, že na krátenie príjmov je priskoro. Obaja chcú vyčkať do momentu keď bude jasné, aký finančný dopad bude mať koronavírus na športový svet.

„Zníženie platu je jedna z možností. Nevylučujeme to, ale nateraz to odmietame. Osobne som toho názoru, že kluby by mali byť schopné žiť zo ziskov z minulých sezón,“ tvrdí Sögüt.

Hráči Arsenalu si môžu „zrazené“ peniaze zarobiť naspäť. Dostanú ich vtedy, ak v tejto alebo budúcej sezóne postúpia do Ligy majstrov. Navyše ich potom čaká štedrý bonus 120 000 eur.

Kľúčovú úlohu pri vyjednávaní medzi hráčmi a vedením klubu zohral hlavný tréner Mikel Arteta. So zverencami debatoval prostredníctvom videokonferencie a jeho argumenty zavážili.

„Sme radi, že môžeme oznámiť internú dohodu o krátení platov. Súhlasila väčšina hráčov, všetci tréneri, ako aj 14-členná exekutíva. Ušetrené peniaze pomôžu klubu v kritických časoch,“ uvádza sa vo vyhlásení Arsenalu.

Či sa k spoluhráčom pridá aj Özil a zvyšná dvojica, je nateraz otázne. Isté je, že niektorí fanúšikovia klubu zo severného Londýna označili nemeckého reprezentanta na sociálnych sieťach za nelojálneho a opäť raz žiadajú jeho odchod z britskej metropoly.

Najlepšie zarábajúci futbalisti sveta Fotogaléria - 10 fotiek Všetky fotky
10. Kylian Mbappé (Fr., Paríž St. Germain) -...
12 debata chyba
Viac na túto tému: #Arsenal FC #koronavírus