Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Neymar či Mbappé k Dúbravkovi? Newcastle si má brať inšpiráciu zo City

Je multimiliardový majetok zárukou príchodu najjagavejších futbalových hviezd?

22.04.2020 09:35
Neymar, Kylian Mbappé, Martin Dúbravka Foto:
Neymar s Kylianom Mbappém v drese Paríža St. Germain a slovenský brankár Newcastlu Martin Dúbravka.
debata (1)

Pred niekoľkými dňami sme informovali, že novým mecenášom Newcastlu United by sa malo stať saudskoarabské konzorcium vedené korunným princom Mohammadom bin Salmanom. Bohatí šejkovia ponúkajú 350 miliónov eur.

Anglické médiá hlásia (a fanúšikovia fantazírujú), že pri sumách, ktoré by naliali do klubu, by sa mohol stať horúcim ašpirantom na účinkovanie v Lige majstrov. Čo sa týka možných posíl na štadión St James' Park, skloňujú sa najzvučnejšie mená svetového futbalu: Neymar, Kylian Mbappé, ale aj tréner Mauricio Pochettino.

Najskôr posun v tabuľke

Bývalá hviezda Newcastlu Lee Clark upozorňuje, že pri cieľoch transferov treba byť realistický. Zatiaľ je príliš skoro na to, aby – v prípade prevzatia klubu z rúk Mika Ashleyho – prišli do mesta na brehu rieky Tyne spomínané mená.

Martin Dúbravka. Foto: SITA/AP, Rui Vieira
Martin Dúbravka. Martin Dúbravka.

Tím by sa mal predovšetkým sústrediť na to, aby sa posunul v tabuľke na vyššie priečky, upriamil pozornosť na talenty a prácu so súčasnou kvalitou v kádri. Jeho brankárskou jednotkou je Slovák Martin Dúbravka.

„Keď zmenil majiteľa Manchester City, bol v podobnej situácii ako Newcastle – v druhej polovici tabuľky. Aj keď budú peniaze lákadlom pre najlepších hráčov, ich príchod tak skoro nebude možný, pretože oni chcú hrať Ligu majstrov. Newcastle potrebuje najskôr získať partiu hráčov, ktorá by ho dostala na popredné pozície v Premier League zaručujúce pohárovú európu. Ak sa im to podarí, môžu premýšľať nad zvučnými menami,“ povedal Clark pre talkSPORT 2.

Mauricio Pochettino. Foto: SITA/AP, Darko Vojinovic
Mauricio Pochettino Mauricio Pochettino.

Inšpiratívny Pochettino

„Potrebujeme mladé talenty i starších hráčov. V Newcastli je niekoľko kvalitných futbalistov, potrebujú len trochu pomoci. Keď vidíte, že k vám prichádzajú tophráči, pomôže vám to vo výkonoch. Čím lepší hráči, tým ľahšou sa stáva hra,“ dodal.

Ak by Steve Bruce nepokračoval na lavičke, Pochettino je podľa Clarka výborným kandidátom na jeho zastúpenie.

„Steve by pochopil, že nie je voľbou nového majiteľa, no mohol by dostať šancu postaviť tím. Pozná ho najlepšie, mohol by sa ukázať. V otázke trénera sa spomínalo už asi päť mien. Mauricio Pochettino, Massimiliano Allegri, Kevin Keegan, hovorí sa aj o návrate Rafaela Beníteza. Pochettino bol v Tottenhame inšpiratívny, pôsobenie v Premier League hovorí v jeho prospech,“ dodal Clarke.

Spájaný s vraždou

Ľudskoprávna organizácia Amnesty International odporučila Premier League preskúmať princa Mohammada bin Salmana.

Podľa Amnesty International sa môže stať z Premier League „užitočný idiot“, ktorý umožní Saudskej Arábii prostredníctvom športu odvracať pozornosť od porušovania ľudských práv v krajine. Bin Salmana dokonca niektoré médiá spájajú s vraždou novinára Džamála Chášukdžího v októbri 2018.

„Tento obchod nie je iba o peniazoch, ale aj o imidži súťaže a samotného klubu. Toto určite nevylepší reputáciu,“ citovala agentúra DPA riaditeľku britskej pobočky Amnesty International Kate Allenovú. (TASR)

1 debata chyba
Viac na túto tému: #Neymar #Newcastle United #Martin Dúbravka #Mauricio Pochettino #Kylian Mbappé