Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Ako benzínka bez tankovania. Český futbal je hore nohami

Pokriky, tradičné žarty, zvuky napnutej siete. Ale aj zamknuté šatne, meranie teploty, rúška na tvárach či dezinfekcia pri autovej čiare. České futbalové kluby sa od pondelka môžu pripravovať na možné pokračovanie sezóny. Za riekou Morava otvorili ihriská.

21.04.2020 17:07
Guľa. Foto:
Aj napriek obmedzeniam je na chlapcoch vidieť chuť. Niekedy je až príliš veľká a musíme ju krotiť, vraví tréner Plzne Adrián Guľa.
debata

„Sme veľmi radi, že môžeme trénovať. Aj napriek obmedzeniam je na chlapcoch vidieť chuť. Niekedy je až príliš veľká a musíme ju krotiť,“ vravel s úsmevom tréner Plzne Adrián Guľa pre klubovú televíziu.

S kolegami i konkurentmi z iných tímov museli veľmi dlho premýšľať, ako začať s prípravou zverencov a zároveň dodržať prísne hygienické reštrikcie.

„Hľadal som cvičenia aj v starých denníkoch,“ priznal pre MF Dnes kouč Slavie Praha Jindřich Trpišovský, ktorý začal s trénovaním pred viac ako dvomi dekádami.

Aj kormidelník českého šampióna musel rozdeliť hráčov do maximálne osemčlenných skupín. Počas tréningu sa museli vyhýbať fyzickému kontaktu a dodržiavať dvojmetrový odstup.

„Futbal je hore nohami. Situácia je taká, ako keby ste prišli na benzínku, ale nemôžete natankovať. Futbal je o kontakte, o súperovi. Teraz žiadneho nemáme,“ prirovnával Trpišovský. Viacerí hráči sa však v neľahkej situácii snažili nájsť pozitíva. Napríklad kolektív či loptu.

„Konečne som si trochu zakopal, v byte som nemal veľa miesta,“ pripustil stopér Teplíc Jan Shejbal. „Máme radi žarty z kabíny. Síce sa do nej nedostaneme, ale tešíme sa,“ pridal sa kapitán Jablonca Tomáš Hübschman.

Bojím sa prázdnych tribún i koronavírusu v inej... Foto: SITA/AP, Martin Meissner
Jindřich Trpišovský Bojím sa prázdnych tribún i koronavírusu v inej forme," vraví tréner Slavie Praha Jindřich Trpišovský.

Čo bude ďalej, je otázne. Podľa opory Liberca Tomáša Malinského sa sezóna nedohrá. Obavy má aj tréner Trpišovský.

„Ak by mal ročník pokračovať podľa plánu o sedem týždňov, je to veľmi neskoro. Ak ho chceme dokončiť, pokojne by som hral už o dva týždne,“ doplnil 28-ročný krídelník. „Bojím sa prázdnych tribún i koronavírusu v inej forme,“ uzavrel Trpišovský.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Jindřich Trpišovský #SK Slavia Praha #česká Fortuna liga #koronavírus