Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

V Španielsku sa dohodli na pokračovaní ligy

Vedenie La Ligy, Španielska kráľovská futbalová federácia (RFEF) a Najvyššia rada pre šport (CSD) sa dohodli na dokončení sezóny v španielskej najvyššej súťaži - La Ligy.

19.04.2020 16:48
Gareth Bale, Jordi Alba Foto: ,
Útočník Realu Gareth Bale pred Jordim Albom z Barcelony počas El Clásica.
debata

Všetky tri zúčastnené strany sa dohodli na pokračovaní v zatiaľ neurčenom čase. Všetko bude závisieť od vývoja situácie v súvislosti s pandémiou koronavírusu v krajine. Informuje o tom anglická verzia španielskeho športového denníka Marca.

Na stretnutí sa zúčastnili prvý muž Španielskej kráľovskej futbalovej federácie Luis Rubiales, šéfka CSD Irene Lozanová a prezident La Ligy Javier Tebas. Pre pandémiu koronavírusu sú momentálne zastavené všetky najvyššie futbalové súťaže v Európe s výnimkou Bieloruska, liga sa začala hrať aj v ázijskom Tadžikistane.

„V princípe sme dosiahli dohodu, ktorá obsahuje všetky aspekty vplyvov koronakrízy na futbal. CSD sa chce poďakovať predstaviteľom La Ligy a RFEF za ich veľkorysosť a ochotu dosiahnuť dohody, aby sme mohli v krátkodobom, strednodobom aj dlhodobom horizonte pokračovať v práci na návrhu budúcnosti španielskeho futbalu po pandémii,“ uviedla Irene Lozanová.

V Španielsku stihli odohrať 27 z celkového počtu 38 kôl v sezóne 2019/2020. Na čele tabuľky je úradujúci majster FC Barcelona so ziskom 58 bodov a s náskokom 2 bodov pred Realom Madrid a 11 bodov pred FC Sevilla. Do skupinovej fázy Ligy majstrov by za týchto okolností smeroval aj štvrtý Real Sociedad San Sebastian.

debata chyba
Viac na túto tému: #fc barcelona #la liga