Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Príbeh Ronalda: chlapec, ktorého vymenili za zopár lôpt

Ani v období, keď pre pandémiu koronavírusu nemôže trénovať so spoluhráčmi a nastupovať v súťažných stretnutiach, nestráca portugalský futbalista Cristiano Ronaldo chuť do práce a motiváciu neustále sa zlepšovať.

15.04.2020 12:33
Španielsko futbal LM osemfinále 1. zápas Real... Foto: ,
Cristiano Ronaldo.
debata

Už 35-ročný útočník trávi ostatné týždne na rodnej Madeire a denne trénuje tak, akoby sa mali futbalové súťaže na „starom kontinente“ opätovne rozbehnúť už počas najbližšieho víkendu.

„Je mimoriadne motivovaný a odhodlaný. Vzduch na Madeire mu dodáva viac pozitívnej energie. Tvrdo trénuje a teší sa na koniec krízy, predovšetkým kvôli svetu a ľuďom,“ povedal podľa webu iDnes.cz prezident tamojšieho klubu CD Nacional Madeira Rui Alves, ktorý Cristiana Ronalda poznal už ako chlapca.

Hráč talianskeho Juventusu Turín prišiel na Madeiru v marci, aby bol blízko matky, ktorá sa zotavuje po mŕtvici. Keďže medzitým sa Taliansko ocitlo v karanténe, rozhodol sa zotrvať vo Funchale, kým sa situácia nezačne zlepšovať.

Cristiano Ronaldo. Foto: SITA/AP, Antonio Calanni
Cristiano Ronaldo Cristiano Ronaldo.

„Cristiano nám zavolal a spýtal sa, či by mohol využiť naše ihrisko. Veľmi radi sme mu pomohli. Splnili sme všetky zdravotnícke opatrenia týkajúce sa ochorenia COVID-19 vrátane bezpečnej vzdialenosti. Keď ho vidím na trávniku opäť strieľať na bránku, pripadám si znovu mladý. Cristiano mal desať rokov, keď prišiel do našej akadémie zo svojho prvého klubu Andorinha. Na výmenu sme tam vtedy poslali lopty a výstroj,“ dodáva funkcionár Nacionalu.

CR7 naštartoval profesionálnu kariéru v Sportingu Lisabon. Do portugalskej metropoly odišiel z Madeiry ešte počas základnej školy.

„V roku 1997 som bol prezidentom Nacionalu a podpísal som jeho odchod do Sportingu. Už ako dieťa bol veľmi dobrý, ale bolo nemysliteľné predstaviť si, že by sa mohol stať najlepším futbalistom histórie,“ podotýka Rui Alves.

Kariéru slávneho odchovanca pozorne sleduje a praje mu, aby počas kariéry ešte dosiahol nejaký prenikavý úspech.

„Cristiano bol náš žiak a momentálne je tým najlepším príkladom pre našu akadémiu. Je vzorom pre celý svet vďaka profesionalite a pozoruhodným ľudským vlastnostiam. Je hrdý na náš klub, na nás všetkých. Najlepší hráč dejín sa narodil na našom malom ostrove. V Juventuse sa zdá byť veľmi šťastný. Dúfam, že tam ešte niekoľko rokov zostane a znova vyhrá titul, Ligu majstrov a Zlatú loptu,“ skonštatoval Rui Alves.

debata chyba
Viac na túto tému: #Juventus Turín #Cristiano Ronaldo