Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Bol malý, slabý, smiali sme sa mu. Po zranení sa vrátil silný ako sviňa

Vyletel ako raketa a podmanil si futbalový svet. Celá Európa mu leží pri nohách a žobroní o jeho služby. Nórsky útočník Erling Haaland má len 19 rokov, no prekonáva jeden gólový rekord za druhým. Vzostup urasteného blondiaka začal omnoho skôr, než si v Salzburgu vystrieľal prestup do Dortmundu.

12.04.2020 08:15
Erling Haaland. Foto: ,
Erling Haaland odohral v aktuálnom ročníku 33 súťažných zápasov, nasúkal 40 gólov.
debata (2)

Na spoločné časy v nórskom Molde si pre getfootballnew­sfrance.com zaspomínal obranca francúzskeho Toulouse Ruben Gabrielsen: "Keď prišiel do klubu, bol malý, nevýrazný chlapček. Ak mám byť úprimný, nebol príliš dobrý. V tom čase som si myslel, že môže hrať maximálne tak nórsku ligu.

Za celý týždeň nedal na tréningu jediný gól. Smiali sme sa z neho. Keď potom v zápase nastúpil v základnej zostave, čudoval som sa, ako môžeme hrať s týmto chlapcom. A po 50 minútach mal na konte 4 góly!

Potom sa zranil a dlho sme ho nevideli. Keď sa vrátil, bol veľký ako sviňa a silný ako zviera! Na tréningu nás ničil, už sme sa smiali z iného dôvodu – kto do pekla je tento chlapec?

Erling sa naučil dôležitú lekciu – keď prídu ťažké časy, treba jednoducho viac makať. Ostatní mladí hráči by si z neho mali brať príklad. Napokon, pozrite sa ako vyletel nahor. Znovu sa len smejem, keď v telke sledujem, ako dáva góly v Lige majstrov a trýzni obrancov. Smejem sa, pretože som bol v ich pozícii."

Haaland odohral v aktuálnom ročníku 33 súťažných zápasov, nasúkal 40 gólov. V nemeckej Bundeslige skóruje každých 57 minút, v Lige majstrov každých 55. A hoci prestúpil do Nemecka len v zime, už sa o neho zaujímajú ďalšie veľkokluby Manchester United či Real Madrid.

© Autorské práva vyhradené

2 debata chyba
Viac na túto tému: #liga majstrov #Borussia Dortmund #FK Molde #I. bundesliga #Eling Haaland