Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

United chcú vyťažiť z krízy. Kúpia Ronalda v zľave?

Silné slová z tábora najúspešnejšieho anglického klubu.

10.04.2020 19:48
Italy Soccer Champions League Ronaldo Foto: ,
Cristiano Ronaldo.
debata

Súčasná kríza iste neminie ani Manchester United. Silná futbalová i marketingová značka si s ňou akiste poradí. Netuší, ako bude vyzerať najpopulárnejšia hra sveta po problémoch s vírusom COVID 19. Má však jasný cieľ.

„Nevieme, kedy nadíde ten čas a aký bude. Je však veľmi dôležité, aby sme naň boli pripravení,“ povedal tréner Manchestru Ole Gunnar Solskjaer pre Sky Sports.

Pandémia môže nórskemu kormidelníkovi pomôcť prebudovať tím rýchlejšie, ako si predstavoval. Futbalový trh pred ňou bol pridrahý. Ani ekonomicky najsilnejšie kluby nemohli – aj kvôli finančnému fair-play – priviesť počas jedného prestupového okna viaceré hviezdy súperov naraz. Ich ceny sa pohybujú v desiatkach či stovkách miliónov eur.

„Ktovie, ako sa po tom všetkom vyvinie prestupový trh a ktoré kluby budú musieť predávať. Pre bohaté kluby to bude situácia, ktorú môžu využiť. Radi by sme z toho vyťažili a uzavreli niekoľko dobrých obchodov,“ doplnil Solskjaer.

Nie všetci však vidia situáciu tak jasne. Šéf nemeckej Bundesligy, ktorá je z top piatich líg zatiaľ najbližšie k pokračovaniu nedokončenej sezóny 2019/20, predpokladá minimum prestupov v tomto roku.

„V najbližšej dobe sa prestupový trh zrúti a na chvíľu prestane existovať. Niektorí agenti budú musieť začať tvrdo makať alebo aspoň trochu pracovať. Ligy zasa pochopia, že peniaze nepadajú každý mesiac len tak z neba,“ nebral si servítku pred ústa Christian Seifert.

Ťažko povedať, ako sa pády svetových ekonomík prejavia na cenovkách hráčov. Podľa špecializovaného portálu transfermarkt.co.uk bude väčšina futbalistov lacnejšia. Celkový objem poklesu ich cien predstavuje viac ako deväť miliárd eur.

Istý predpoklad poskytuje aj Juventus. S najjagavejšou hviezdou – Cristianom Ronaldom – má zajačie úmysly. Taliansko a jeho futbalový gigant prežívajú ťažké časy. A tak sa 35-násobný šampión chce legendy zbaviť.

Keď v lete 2018 vymenil madridský Real za Juventus za viac ako stodesať miliónov eur, Stará dáma si mädlila rukami. Hoci sa na plat – viac ako 500-tisíc eur týždenne museli skladať aj sponzori – v Turíne videli viac pozitív ako negatív.

Momentálne však počítajú straty a chcú z Ronalda vytĺcť v aktuálnej situácii aspoň niečo. Preto ho záujemcom – patria medzi ne Manchester United či Real Madrid – ponúka v zľave. Podľa talianskych médií stačí, ak nájdu v rozpočtoch 55 miliónov eur. V tom prípade sa môžu rokovania začať.

Vytiahne Solskjaer eso z rukáva a zrealizuje návrat milovaného Ronalda na Old Trafford?

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Cristiano Ronaldo #Manchester United