Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Mourinho porušil opatrenia. Ospravedlnil sa, hrozia mu problémy s políciou

Futbalový kouč José Mourinho je známy tým, že často prekračuje pomyselnú čiaru slušného správania či pravidiel. Aj v náročnej situácii na celom svete spôsobenej šírením pandémie koronavírusu si kontroverzný portugalský tréner dovolil porušiť nariadenia kompetentných orgánov.

08.04.2020 11:50 , aktualizované: 16:18
debata

Mourinho odignoroval vládne nariadenie o predpísanej vzdialenosti v Anglicku a hrozia mu problémy s políciou. V tamojších médiách sa objavili nahrávky, na ktorých je kormidelník prvoligového klubu Tottenhamu s troma svojimi zverencami (Tanguyom Ndombelem, Davinsonom Sanchezom a Ryanom Sessegnonom), pričom pri tréningu v jednom z londýnskych parkov nedodržujú opatrenie o odstupe medzi sebou.

V Anglicku sú momentálne povolené športové aktivity vonku, ale maximálne za účasti dvoch osôb, pričom bezpečná vzdialenosť je stanovená na dva metre. Na sociálnych sieťach sa navyše objavili aj videozáznamy ďalších futbalistov Tottenhamu, ktorí počas bežeckého tréningu tiež ignorovali pravidlo o povinnom minimálnom odstupe.

„Našim hráčom sme pripomenuli, aby pri tréningu vonku rešpektovali stanovenú vzdialenosť,“ uviedol hovorca Spurs a dodal: „Budeme im to ďalej zdôrazňovať.“

Ospravedlnil sa

„Súhlasím s tým, že moje konanie nebolo v súlade s vládnym protokolom, a že môžeme mať kontakt iba s členmi našej domácnosti. Je nevyhnutné, aby sme všetci zohrávali svoju úlohu a nasledovali vládne opatrenia, aby sme podporili našich hrdinov v zdravotníctve a chránili naše životy,“ citoval Mourinha portál theguardian.com.

debata chyba
Viac na túto tému: #Premier League #Tottenham Hotspur #José Mourinho #koronavírus