Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Nekompromisný Bayern. Potrestal oporu, lebo navštívila syna

Nemecký futbalista Jérome Boateng z FC Bayern Mníchov dostal pokutu, lebo sa vzdialil zo svojho bydliska. Tridsaťjedenročný obranca si finančný trest vyslúžil za porušenie nariadenia v súvislosti pandémiou koronavírusu.

02.04.2020 11:28
Germany Soccer Bundesliga Adamyan Foto: ,
Sargis Adamyan z Hoffenheimu (vľavo) a Jerome Boateng z Bayernu Mníchov v súboji o loptu.
debata

Úradujúci bundesligový šampión vo svojom stanovisku zdôvodnil potrestanie hráča skutočnosťou, že Mníchov opustil bez súhlasu klubu. Výšku pokuty Bayern nezverejnil.

„Tým, že sa vzdialil od svojho bydliska, konal Boateng v rozpore s nariadeniami klubu. Tie upravujú správanie sa hráčov FC Bayern v súčasnej situácii a sú v súlade s požiadavkami na obmedzenie pohybu platnými v Bavorsku a zároveň odporúčaniami zdravotníckych orgánov,“ uvádza sa v stanovisku FC Bayern, ktorý chce ísť v ich dodržiavaní príkladom.

Peňažná čiastka z pokuty poputuje nemocniciam v Mníchove. Majster sveta z roku 2014 sa však s trestom nestotožňuje. Ako uviedol pre denník Bild, prijal by akýkoľvek dištanc, keby mal svoje opodstatnenie.

„Viem, že to bola chyba, keď som neinformoval klub o mojej ceste. V tom momente som však mal v hlave iba môjho syna, ktorý na tom nebol dobre zdravotne,“ uviedol Boateng.

"Keď syn zavolá otcovi, tak samozrejme idem bez ohľadu na to, kedy sa tak udeje! Koniec koncov, keďže ide o môjho syna, tak prijímam každý trest.

Chcem vidieť, ktorý otec by v takom momente nešiel za svojím potomkom, v mojom prípade štvorročným synčekom. Ak mi za to patrí pokuta, tak rešpekt… Z môjho pohľadu je to smutné," dodal berlínsky rodák.

debata chyba
Viac na túto tému: #Bayern Mníchov #Jérome Boateng #koronavírus