Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Legenda kritizuje: Prečo sú dôležitejšie peniaze ako zdravie?

V holandskom futbalovom klube Ajax Amsterdam sa rozhodnutie o dočasnom pozastavení tamojšej Eredivisie do 1. júna nestretlo s veľkým porozumením.

02.04.2020 10:19
Marc Overmars Foto: ,
Marc Overmars vľavo pózuje s Pavlom Nedvědom pri trofeji Ligy majstrov.
debata

Športový riaditeľ Ajaxu Marc Overmars sa pustil do tvrdej kritiky na adresu Holandského futbalového zväzu (KNVB), že ligu pre pandémiu koronavírusu nezrušil.

"Prečo sú v tomto momente dôležitejšie peniaze a nie verejné zdravie? Dúfal som, že KNBV si vyberie vlastné rozhodnutie a nebude sa schovávať za chrbát UEFA. Aj viaceré kluby rozmýšľajú podobne ako my.

Treba čestne povedať, že táto ligová sezóna je mŕtva. Je po zábave. My v Holandsku nie sme takí závislí od príjmov za televízne práva ako v najväčších ligách v Španielsku, Anglicku, Taliansku a Nemecku.

Myslím si, že veľké krajiny dostali UEFA pod tlak, aby sa dohralo za každú cenu," citoval 86-násobného reprezentanta „Oranjes“ denník Telegraaf. Informovala agentúra SID.

Holandsko zaznamenalo 1175 úmrtí a viac než 13.600 nakazených k štvrtku 8.00 SELČ. Počet smrteľných obetí SARS-CoV-2 sa podľa údajov „Coronavirus COVID-19 Global Cases by Johns Hopkins CSSE“ celosvetovo zvýšil na 47.000, v 203 krajinách/re­giónoch sveta ho diagnostikovali u vyše 937.000 osôb.

debata chyba
Viac na túto tému: #Ajax Amsterdam #Marc Overmars #Eredivisie