Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Ronaldo si kúpil superauto z desaťkusovej edície. A súhlasil s výzvou kapitána

Na výzvu kapitána talianskeho futbalového klubu Juventus Turín Giorgia Chielliniho na dočasné zníženie platu pozitívne zareagovala aj najväčšia hviezda v talianskom futbale Cristiano Ronaldo.

28.03.2020 18:39 , aktualizované: 22:11
Cristiano Ronaldo, Giorgio Chiellini. Foto: ,
Cristiano Ronaldo (vľavo) a Giorgio Chiellini.
debata (4)

Portugalský reprezentant sa s vedením „starej dámy“ dohodol na krátení mzdy, čím by Juve mohlo ušetriť až 4 milióny eur. Informoval o tom taliansky Tuttosport.

Svoje áno na krátenie mzdy povedali aj ďalší dvaja skúsení futbalisti – brankár Gigi Buffon či obranca Leonardo Bonucci. Ešte predtým, ako prišla výzva na zníženie platov, Chiellini konzultoval túto skutočnosť so zástupcami vedenia klubu – Andrem Agnellim a Fabiom Paraticim.

V sobotu večer súhlasili aj zvyšní hráči s trénerom Mauriziom Sarrim a vzdali sa časti platov v celkovej výške 90 miliónov eur. Počas štyroch mesiacov dostanú tretinu svojich platov.

„Chceme poďakovať všetkým hráčom a trénerovi za ich rozhodnutie v tomto ťažkom období,“ uviedol klub vo vyhlásení, ktoré priniesla agentúra AP.

Všetky športy na Apeninskom polostrove pozastavili do 3. apríla. Zo všetkých štátov v Európe sú Taliani najviac postihnutí pandémiou. Ochorenie COVID-19 evidujú u 86.498 pacientov, podľahlo mu 9134 osôb. Pozitívne testy mali aj traja hráči Juventusu Daniele Rugani, Blaise Matuidi a Paulo Dybala.

Začiatkom tohto mesiaca darovala rodina Agnelliovcov, ktorá vlastní Juventus, 10 miliónov eur na humanitárne opatrenia.

Bugatti za takmer 10 miliónov

Podľa denníka The Sun si Ronaldo doprial superšportové vozidlo Bugatti Centodieci z limitovanej edície vzdávajúcej hold zakladateľovi značky. Portugalčan sa môže pochváliť vo svojej garáži viacerými luxusnými (a superdrahými) autami.

Z modelu Centodieci vyrobili len 10 kusov. Má osemlitrový motor s výkonom 1 176 kW (1 600 k). O prenos sily motora na obe nápravy sa stará sedemstupňová automatická dvojspojková prevodovka. Z 0 na 100 km/h zrýchli za 2,4 sekundy. Z 0 na 200 km/h mu to trvá 6,1 sekundy a z 0 na 300 km/h len 13,1 sekundy. Maximálna rýchlosť je obmedzená na 380 km/h.

Ohromujúca je aj cena. Bugatti Centodieci stojí 9,5 miliónov eur.

Bugatti Centodieci je desaťkusová špeciálna edícia Fotogaléria - 25 fotiek Všetky fotky
Bugatti Centodieci
4 debata chyba
Viac na túto tému: #Cristiano Ronaldo #Giorgio Chiellini