Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Bizarný angažmán. Nemám čas na sra.ky, reagoval na telefonát z Realu

Volali ho Expresný vlak. Hovorilo sa o ňom, že denne vyfajčí 25 cigariet, pre vážne zranenie ledva nastupoval, no napriek tomu po ňom siahol futbalový veľkoklub.

28.03.2020 14:23
Julien Faubert Foto: ,
Julien Faubert v drese West Hame a pri zdriemnutí na lavičke Realu, ktoré popiera.
debata

V januári 2009 sa zamieril na polročné hosťovanie do Realu Madrid francúzsky krídelník či stredopoliar Julian Faubert. Jeho dovtedajšia seniorská kariéra? Cannes, Bordeaux a West Ham…

Ťažko povedať, čím upútal trénera Juandeho Ramosa.. Na jeseň pred prestupom najviac zaujal vlastným gólom v zápase proti Arsenalu. „Keď som sa dozvedel, že môj avizovaný odchod do Newcastlu a Lyonu sa neuskutoční, zmieril som sa s tým, že budem naďalej trpieť vo West Hame. Keď mi volali z Realu, myslel som si, že je to vtip,“ hovoril Faubert krátko po príchode do Madridu. Po rokoch situáciu opísal detailnejšie.

„Boli sme práve v tímovom autobuse, ktorý mieril na náš štadión Upton Park,“ spomínal dnes 36-ročný hráč štvrtoligového EFC Fréjus pre The Athletic. „Volal mi chlapík a povedal mi: Ahoj, som z Realu Madrid a musíme s tebou hovoriť. Povedal som mu, že sa musím pripraviť na dôležitý zápas a nemám čas na takéto sra.ky. Vypol som si telefón a po zapnutí ma čakalo asi 30 správ a 50 odkazov. Vedel som, že ide o niečo vážne,“ dodal.

Vysvitlo, že predstavitelia Realu Madrid čakajú v hoteli na londýnskom letisku Heathrow. „Išlo o posledný prestupový deň a hneď sme tam zamierili na rokovania. Miešali sa vo mne veľa pocitov, ale bol to predsa Real Madrid. Keď som si uvedomil, že to nie je výmysel, modlil som sa, aby vyjednávania dopadli dobre,“ pokračoval.

Ukázalo sa, že bol druhou voľbou Realu po Antoniovi Valenciovi, ten však podpísal zmluvu s Manchestrom United, kde sa stal aj kapitánom.

„Keď sme sa dohodli, vrátil som sa na štadión West Hamu a niektorí spoluhráči sa začali smiať. Hovorili mi veci ako: Julien, uvedomuješ si, kam ideš? Do prekliateho Real Madridu! Pamätám si, ako ma ignoroval Mark Noble (dodnes hráč i kapitán West Hamu, pozn.) a spýtal som sa ho, čo sa deje. On mi odpovedal: Julien, nemôžem sa s tebou rozprávať. Si predsa hráč Realu Madrid. Si niekde inde ako ja,“ vravel pobavene Faubert.

Napokon veľa zápasov za Real neodohral a vrátil sa do Londýne. V Španielsku sa o ňom najviac písalo, keď zaspal na lavičke. Dodnes však tvrdí, že to tak nebolo.

„Zavrel som oči asi na 30 sekúnd a oni si mysleli, že som bol nahnevaný na to, že som nehral. Následne usúdili, že som si pospal. Prezident klubu mi povedal, že musím byť opatrný, pretože všade sú fotografi a kamery. Veľa som sa z tejto skúsenosti naučil,“ uzavrel.

debata chyba
Viac na túto tému: #Real Madrid #West Ham United #Julian Faubert